Βίτσας: Εκτός ορίων η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

Βίτσας: Εκτός ορίων η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

Στην παραδοχή ότι η κατάσταση στο Κ.Υ.Τ. (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) Σάμου έχει ξεπεράσει τα όρια προχώρησε στην Ολομέλεια ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ επανέλαβε την αναφορά περί ύπαρξης εγκληματικών κυκλωμάτων προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Σάμου με το ΣΥΡΙΖΑ Δ. Σεβαστάκη, o Δ. Βίτσας ανέφερε ότι η κατάσταση στο Κ.Υ.Τ. Σάμου είναι εκτός ορίων, αφού σε ένα χώρο για 650 άτομα βρίσκονται 3.686 πολίτες τρίτων χωρών. 

Τόνισε, ωστόσο, ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ κατέστησε γνωστό ότι έχει βρεθεί χώρος για τη στέγαση του νέου Κέντρου, το οποίο θα έχει δοθεί προς χρήση μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Επίσης, ο υπουργός επανέλαβε τις αναφορές περί ύπαρξης εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης προσφύγων και μεταναστών που δρουν στη Σάμο και στα απέναντι παράλια της Τουρκίας, με τον Δημήτρη Σεβαστάκη να επισημαίνει την ανάγκη στις συνομιλίες που θα έχει ο πρωθυπουργός στο ταξίδι του στην Τουρκία με τον Ταγίπ Ερντογάν να τεθεί το ζήτημα της Σάμου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter