Βίτσας: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Βίτσας: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Μια πρώτη απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Όλα είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και με βάση αυτές συγκροτούμε τη στρατηγική μας», δήλωσε ο κ. Βίτσας στο ΑΜΠΕ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση θα σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα 28 νησιά, σχολιάζοντας δηκτικά πως «όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό, τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στη δημιουργία καλού κλίματος».

Σημειώνεται πως αργά χθες το βράδυ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούσε την Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων σε βραχονησίδες του Αιγαίου. Τα έργα αυτά τα είχε προανήγγειλε πριν από μερικές ημέρες ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, με επιστολή του στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την DailySabah, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δια του εκπροσώπου του, Χουσεϊν Μουφτούογλου, αναφέρει ότι η Άγκυρα αναμένει «σύνεση» από την Αθήνα «για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα». «Ο Έλληνας υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να κατασκευάσει οικισμούς σε 28 νησίδες στο Αιγαίο. Ωστόσο, δεν ανέφερε τα ονόματα αυτών των 28 μικρών νησίδων. Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε ντε φάκτο συνθήκες που δημιουργήθηκαν από ελληνικές πολιτικές για αμφισβητούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Δείτε την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter