"Δεν μπορεί να υπερβεί κανείς το Σύνταγμα"

Βίτσας: Θα περιφρουρήσουμε τη δημόσια υγεία - Κατήγγειλε την ΠΟΑΣΥ για πολιτική αποσταθεροποιήσης (Video)

Εν αναμονή της «καλής εξέλιξης» στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ–ΟΤΑ το απόγευμα, ο κ. Βίτσας μιλώντας στο ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι «σε ένα τέτοιο αγώνα η συνδικαλιστική ηγεσία δεν θα θελήσει να τιμωρήσει την κοινωνία». Επιπλέον οι ιδιώτες που ευελπιστούν να πάρουν την αποκομιδή δεν άγχονται από τη συσσώρευση των απορριμμάτων πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μια νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε μια διαγωνιστική διαδικασία ενώ καλύπτονται τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο του 2018». Διευκρίνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να υπερβεί την συνταγματική νομιμότητα. Δεν μπορεί να πεις ότι όλοι όσοι είναι συμβασιούχοι μετατρέπονται σε μόνιμους καθώς δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα. Αυτό το γνωρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα και σήμερα το απόγευμα θα το συναποφασίσει».

Η κυβέρνηση αντιπαλεύει πολιτικά την ιδιωτικοποίηση τόνισε ο υπουργός. 

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει την απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια.

Πολιτική η κίνηση της ΠΟΑΣΥ φτιάχνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης

«Όταν οι ενέργειες έχουν πολίτικο στόχο πρέπει να απαντήσεις με συγκεκριμένο τρόπο» σχολίασε ο κ. Βίτσας την πρόθεση της ΠΟΑΣΥ να κάνει συγκέντρωση στα Εξάρχεια χρεώνοντάς της «πολιτική κίνηση». Πρόσθεσε δε, ότι «φτιάχνεται εικόνα και γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης…»

«Αντί να συζητάμε σήμερα αφού έκλεισε η αξιολόγηση πώς μπορούμε να πάμε καλύτερα οικονομικά, και η ΠΟΑΣΥ να λύσει τα προβλήματα των αστυνομικών θέλει να λύσει αυτό που θεωρεί ως ‘’άβατο το Εξαρχείων’ αυτό είναι πολιτική κίνηση, αυτή είναι η δουλειά της;»

Εκτίμησε τέλος, ότι η κίνηση αυτή της ΠΟΑΣΥ εντάσσεται σε μια στρατηγική της Ν.Δ. υπονόμευσης της κυβέρνησης. Βγήκε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. σχεδόν πριν καν εξαγγελθεί και τη στήριξε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κυρίου Βίτσα:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.