Βίτσας σε ΝΔ: Προσέξτε γιατί εξυπηρετείτε το σχέδιο φασιστικών ομάδων

Βίτσας σε ΝΔ: Προσέξτε γιατί εξυπηρετείτε το σχέδιο φασιστικών ομάδων

Για υπόγειες πρακτικές και ενδεχόμενη εξυπηρέτηση του πολιτικού σχεδίου φασιστικών ομάδων κατηγόρησε τη ΝΔ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που επιφέρει αλλαγές στις διαδικασίες ασύλου.

Ο Δημήτρης Βίτσας έδωσε συνέχεια στις καταγγελίες του υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, περί εκβιασμών από στελέχη της ΝΔ σε τοπικούς φορείς προκειμένου να μην δώσουν το «παρών» στο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. Έκανε λόγο για «περίεργα πράγματα» που έγιναν μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής του συνεδρίου σε Λήμνο – Λέσβο, υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχες πρακτικές είχαν υιοθετηθεί και στο συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στη Μάνδρα. «Το είδαμε στις υπόγειες και υπέργειες κατευθύνσεις που έλεγε σε θεσμικούς παράγοντες να μην πάνε σε μια σειρά αναπτυξιακά συνέδρια» είπε και εξήγησε πως «το σύστημα που υπήρχε και κυριαρχούσε στη χώρα νοιώθει ότι δεν θα παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στον καθορισμό του αναπτυξιακού προγράμματος και προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να τουμπάρει αυτό το πράγμα».

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εξυπηρέτηση φασιστικών σχεδιασμών

Με αφορμή το πρόσφατο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης στη Λέσβο από φασιστικό πογκρόμ, το οποίο δεν στηλιτεύτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά αντιθέτως αποδόθηκε -δια στόματος Χ. Αθανασίου- στο οπαδιλίκι, ο υπουργός επέστησε την προσοχή τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΚΚΕ για πιθανή εξυπηρέτηση πολιτικών σχεδιασμών φασιστικών ομάδων. «Προσέξτε -όταν τραβήξει αυτό το πράγμα ως το τέλος- μήπως δεν υλοποιούνται οι (σ.σ. δικές σας) πολιτικές επιδιώξεις αλλά άλλων, φασιστικών ομάδων», ήταν η προειδοποίηση του κ. Βίτσα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter