Βίτσας: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η αντιπολίτευση

Βίτσας: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η αντιπολίτευση

Η συμφωνία με τους δανειστες θα συζητηθεί στην κοινωνία έως τις εκλογές το 2019 δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας μιλώντας στην Βουλή.

Στρατηγικό αδιέξοδο καταλόγισε στην αντιπολίτευση και ιδίως στην Νέα Δημοκρατία, ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, απαντώντα στην κριτική που δέχθηκε από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για την συμφωνία με τους δανειστές κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου σύμβασης αμυντική συνεργασίας με την Νορβηγία, στην Βουλή.

«Εμείς αναλαμβάνουμε μία ευθύνη» σημείωσε ο Δ.Δρίτσας για την οποία «θα γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση και μέσα στη Βουλή, αλλά και μέσα στην κοινωνία, μέχρι και τις εκλογές το 2019». Πρόσθεσε ότι «αφού ολοκληρωθεί αυτός ο δρόμος θα παραμείνει η αντιπολίτευση θα παραμείνει στον δρόμο του …ρεπόρτερ γιατί πολιτική πρόταση δεν έχει και δεν μπορεί να κάνει. Θα βρεθεί πρό ενός στρατηγικού αδιεξόδου που δεν θα μπορεί να το επιλύσει».

«Τόσος πόνος από την μεριά της αντιπολίτευσης επειδή άνοιξε ένας ορατός δρόμος για να τελειώσει η μνημονιακή περίοδος» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας. Μάλιστα καταλόγισε αναξιοπιστία θυμίζοντας τις προβλέψεις για το 2016: «Τι έλεγε η αντιπολίτευση; ‘Οτι θα υπάρχει κοφτης. Τι είχαμε στην πραγματικότητα; Δώρο για 600.000 συνταξιούχους και μία δυναμική που μας βγάζει από την μνημονιακή περίοδο».

Σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «η παραγωγική ανασυγκρότηση και η δίκαιη αναδιανομή» τονίζοντας πως «Το 2000 ήταν η περίοδος που έφερε την υπερχρέωση της χώρας. Αυτοι που κερδίζανε ηταν αυτοί που χρέωσαν της χώρα» μιλώντας για «τραπεζικά, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα». Τέλος απαντώντας στην κριτική περί επικείμενης μείωσης των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε πως «το μισθολογικό κόστος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεν μειώνεται ούτε κατά ένα σέντ. Οι αποδοχές δεν μειώνοται». Επιπρόσθετα είπε πως «στην βάση των νέων ειδικών μισθολογίων – μιλάμε γι αυτούς που θα βγούν μετά από 4 χρόνια από τις σχολές – δεν θα έχουμε μειώσεις ή θα ειναι ελάχιστες αλλά θα έχουμε και αυξησεις».

Νωρίτερα για συμφωνία που συνιστά μνημόνιο μίλησε τόσο ο βουλευτής της Ν.Δ Δ.Δημοσχάκης όσο και οι Θ.Θεοχαρόπουλος και Ανδ. Λοβέρδος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο Ανδ.Λοβέρδος αναρωτήθηκε «από που αγοράζετε μελάνι για να υπογράφετε» θέτωντας παράλληλα το ερώτημα του αν θα υπάρξουν μειώσεις στους ενστόλους. Ο Θ.Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «μνημόνιο είναι αυτό που έρχεται τις επόμενες ημέρες. Η πολιτική που εφαρμόζετε είναι πολιτική λιτότητας».​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter