Βίτσας: Σπέκουλα στα όρια της αθλιότητας, οι κατηγορίες για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό

Βίτσας: Σπέκουλα στα όρια της αθλιότητας, οι κατηγορίες για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό

«Είναι μία σπέκουλα που αγγίζει και ξεπερνά μερικές φορές τα όρια της αθλιότητας», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στις κατηγορίες για κακοδιαχείριση από την κυβέρνηση, των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

O κ. Βίτσας προσθέτει ότι «ο έλεγχος είναι καλοδεχούμενος» και τονίζει: «Η ίδια η Επιτροπή, η αρμόδια δηλαδή πηγή της χρηματοδότησης, ανέφερε ξεκάθαρα ότι δεν έχει βρει κανένα στοιχείο κακοδιαχείρισης κονδυλίων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο».

Αναφέρεται επίσης στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών, σημειώνοντας ότι καινούριος στόχος είναι η μεταφορά ακόμη 5-6 χιλιάδων ατόμων στην ενδοχώρα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν πάλι «σε μία οριακή κατάσταση τα νησιά».

Όσον αφορά τα δύο στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού, καθώς επίσης και την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων και ξενοφοβικών κινημάτων ο υπουργός αφού σημειώνει ότι οι χώρες που πιστεύουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να παραβιάζονται κι ότι η αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι ένα σύγχρονο στοιχείο του πολιτισμού μας, συζητούν για να βρουν λύσεις για το μεταναστευτικό τονίζει: «Έχει σημασία να πείσουμε και τις κοινωνίες ώστε να μην πηγαίνουν σε ρατσιστικές και ξενοφοβικές λογικές. Άνθρωποι που έχουν φωλιασμένο στην καρδιά και στην πολιτική τους το μίσος, προσπαθούν να κάνουν τις κοινωνίες να φοβηθούν, κι από πίσω υπάρχει κι ένα κατά τη γνώμη μου οικονομικό κίνητρο».

Τέλος, ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει νέο ενδεχόμενο προσφυγικό- μεταναστευτικό κύμα υπογραμμίζει: «Ανησυχούμε, παίρνουμε μέτρα και μόνο μία συλλογική προσπάθεια από την ΕΕ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο νέο προσφυγικό-μεταναστευτικό ρεύμα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter