Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
"Οι ΕΔ είναι ισχυρές"

Βίτσας: Το 2018 η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια

Το 2018, η χώρα βγαίνει από την μνημονιακή επιτροπεία, αυτό είναι κοινώς παραδεκτό, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι που πετυχαίνει να βγάλει την χώρα από την επιτροπεία.

"Σε αυτό τον δρόμο της αποτελεσματικότητας πρέπει να μείνουμε σταθερά προσανατολισμένοι, έως ότου ολοκληρωθεί και η συμφωνία. Και χρειάζεται επιμονή και σοβαρότητα ώστε καμία σκέψη ή πράξη να μην κλονίσει την ολοκλήρωση της προσπάθειας της χώρας. Κι από την δική μας πλευρά και από την πλευρά των θεσμών, οι οποίοι οφείλουν να σεβαστούν και την υπογραφή τους και τις υποχρεώσεις τους και την προσπάθεια του ελληνικού λαού. Συγχρόνως απαιτείται να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα και μέσα από αυτό τον σχεδιασμό θα δοκιμαστούμε ως κυβέρνηση σε ένα ευκρινές σύστημα κινήτρων και υποχρεώσεων που αφορούν το πολιτικό σύστημα, το νέο παραγωγικό πρότυπο και την ανασύσταση του κοινωνικού κράτος..." τόνισε ο κ. Βίτσας.

Ως το δεύτερο χαρακτηριστικό της περιόδου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τον κοινωνικό προσανατολισμό, τα μέτρα που κρατούν την κοινωνία όρθια με έμφαση στους πλέον θιγμένους πολίτες και των πιο αδύναμων.

Μιλώντας ο κ. Βίτσας για το τρίτο χαρακτηριστικό της περιόδου, είπε πως αυτό είναι ο φόβος και η πανικόβλητη αντίδραση του προϋπάρχοντος συστήματος, πολιτικού, παραοικονομικού, αντικοινωνικού και επικοινωνιακού και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι "υπερασπίζεται το σύστημα του αμύνεσθαι περί πάρτης" καταλογίζει σε αυτή την κυβέρνηση ότι για το μόνο που αγωνίζεται είναι να κρατάει την εξουσία, "η οποία θεωρεί ότι της ανήκει". "Αυτή η λογική πρέπει να βγει από το μυαλό τους. Εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε, αλλά θα πρέπει να μας απαντήσει το παλιό σύστημα πως τα κατάφερε να δημιουργήσει δημόσιο χρέος 300 δισεκατομμύρια", ανέφερε ο αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, ο κ. Βίτσας διεμήνυσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές και ζήτησε να "συγκρατηθεί" ένας τουλάχιστον βουλευτής, ο οποίος έχει υπερβεί τα εσκαμμένα περί της μαχητικότητας και της δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.