Βλαχογιαννόπουλος (καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας): Έλλειψη στοιχειώδους στρατηγικής από το κράτος στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Βλαχογιαννόπουλος (καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας): Έλλειψη στοιχειώδους στρατηγικής από το κράτος στην αντιμετώπιση της πανδημίας

«Aκατανόητες» και «αλληλοσυγκρουόμενες» χαρακτήρισε ο καθηγητής Παθολογίας – Ανοσολογίας Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, τις αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επιδημία του Covid-19 και υπό το κράτος πανικού, από έλλειψη στοιχειώδους στρατηγικής για την αντιμετώπιση της επιδημίας που αφορά την κοινότητα και όχι όσους νοσούν και μπαίνουν στα νοσοκομεία.

Μιλώντας στον 98.4, υποστήριξε πως μέχρι και σήμερα εξακολουθούν βασικά δεδομένα να μην υπάρχουν για την διασπορά στη κοινωνία, ως συνέπεια της ανυπαρξίας επιδημιολογικής επιτήρησης, καμία οργάνωση Π.Φ.Υ. , ενώ και τα εμβολιαστικά προγράμματα είναι στον αέρα , από την έλλειψη διαθεσιμότητας εμβολίων τα οποία μέχρι χθες ατυχώς με τόσες ακόμη αβεβαιότητες ως προς την αποτελεσματικότητα τους , τα εμφάνιζαν ως πανάκεια.

Παράλληλα, επισήμανε πως αν η Επιτροπή των ειδικών δεν εφαρμόσει άμεσα στρατηγική, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί σύσσωμη, αφού στη πράξη λειτουργεί χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό πέρα από τα συνεχή lockdown.

Ο καθηγητής Παθολογίας – Ανοσολογίας τόνισε παράλληλα, πως πολλά ζητήματα χρήζουν εισαγγελικής έρευνας, αφού η διασπορά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που εκτιμούν επίσημα, ενώ και ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα με καραντίνα, μέτρα και μάσκες, δείχνει άλλα πράγματα.

Κατά την γνώμη του η κατάσταση θα επιβαρυνθεί περαιτέρω όσο μπαίνουμε στη καρδιά του χειμώνα και χωρίς στρατηγική που απαιτεί οικονομικές πολιτικές ενίσχυσης της δημόσιας υγείας , τα νοσοκομεία όπως είπε θα βρεθούν και πάλι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ενώ είναι πιθανόν να θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter