Βλέπουν το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει…

Βλέπουν το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει…

Ο πανικός φαίνεται ότι έχει κυριέψει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με την πολιτική που εφαρμόζουν αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι αυτό που έρχεται στην ελληνική οικονομία δεν το έχει δει ουδείς εν ζωή πολίτης τούτης της χώρας.

Όταν ένας υπουργός Οικονομικών οποιασδήποτε χώρας σε τηλεοπτική εκπομπή τολμάει να ξεστομίσει τις παρακάτω φράσεις, «δυστυχώς η ανεργία θα αυξηθεί, δυστυχώς η οικονομία θα επιστρέψει σε βαθιά ύφεση, το χρέος θα αυξηθεί, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών θα συρρικνωθεί…», τότε το μόνο που του μένει να κάνει είναι να παραδεχτεί την αποτυχία του και να επιδώσει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό του.

Δυστυχώς όμως για την ελληνική οικονομία ο έλληνας αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας όχι μόνο δεν σκέπτεται να παραιτηθεί, αλλά ούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτησή του.

Μάλιστα εκεί στην πλατεία Συντάγματος κρύβονται πίσω από τη ρήση «εμείς πάνε άσχημα αλλά οι άλλοι πάνε χειρότερα». Και τραβάμε καρφί για τον γκρεμό χωρίς φρένα με μεγάλη ταχύτητα.

Είναι πλέον τόσο μη αναστρέψιμη η κατάσταση που ακόμη και η κρατική και κατευθυνόμενη από το Μαξίμου κρατική τηλεόραση χθες Δευτέρα έβγαζε επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης οι οποίοι παρακαλούσαν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, διαφορετικά θα βρεθούν με τεράστια χρέη, που όχι μόνο δεν θα τους επιτρέψουν να ανοίξουν φέτος αλλά ούτε καν το 2021.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες στην οικονομία αρνούμενη να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης της εργασίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Είναι πλέον φανερό ότι για τη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, καθώς πρωτογενής τομέας και βιομηχανία χάθηκαν στο βωμό της στρεβλής ανάπτυξης, η κατάρρευση θα είναι μνημειώδης. Ξένοι τουρίστες θα έρθουν, αν έρθουν, ελάχιστοι. Οι έλληνες όσο και πέσουν οι τιμές των ξενοδοχείων, δωματίων, airbnb και εστίασης δεν θα έχουν χρήματα να ξοδεύσουν καθώς η ανεργία θα αυξηθεί στο τερατώδες 25% ενώ οι μισθοί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μειωθούν.

Αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι τόσο αναίσχυντη που για λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία για λόγους που όλοι γνωρίζουν, δεν διστάζει να καταστρέψει την κοινωνία στέλνοντάς την στην πλήρη φτωχοποίηση.

Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να κρύβει η απόγνωση των επαγγελματιών όλων των κλάδων που ούτε τα πολυπληρωμένα από την κυβέρνηση ΜΜΕ δεν μπορούν να ωραιοποιήσουν! 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter