Blooper Alert: Πανηγυρίζοντας σουτ που δε μπήκαν (video)

Blooper Alert: Πανηγυρίζοντας σουτ που δε μπήκαν (video)

Το Eurohoops θυμάται ένα καρέ σουτ στο ΝΒΑ που πανηγυρίστηκαν σαν εύστοχα.

Του Γιάννη Ράμμα/ irammas@eurohoops.net

Υπάρχουν σουτ που έχουν μείνει στην ιστορία, υπάρχουν και σουτ που έχουν μείνει στην ιστορία. Μπερδευτήκατε; Το ίδιο μπερδεύτηκαν και κάποιοι άλλοι.

Το Eurohoops θυμάται τέσσερα σουτ που δε μπήκαν, αλλά πανηγυρίστηκαν.

ΠΟΙΟΣ: Βον Ουέιφερ (Σέλτικς)

ΠΟΥ: verizon Center, Ουάσινγκτον

ΠΟΤΕ: 11 Απριλίου 2011

ΓΙΑΤΙ: Ουίζαρντς–Σέλτικς 95-94

Ήταν η πρώτη του γεμάτη χρονιά πίσω στο ΝΒΑ μετά από το ανεπιτυχές πέρασμα από τον Ολυμπιακό (2010-11) κι ήθελε να αποδείξει πως άξιζε να είναι πάλι εκεί. Με 3,2 πόντους σε 58 παιχνίδια οι Σέλτικς κι όλοι δεν έχουν πολλά να θυμούνται από τον Βον Ουέιφερ. Εξαιρείται το ανεπιτυχές κάρφωμα σε μία ήττα από τους Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον.

Το blooper ήταν διπλό, αφού στην εξέλιξη είχε πέσει και πάνω στο συμπαίκτη του, Τζερμέιν Ο’Νιλ, αναγκάζοντάς τον σε λάθος. Ή και τριπλό, αφού το παιχνίδι ήταν στην παράταση.

ΠΟΙΟΣ: Νικ Γιανγκ (Λέικερς)

ΠΟΥ: STAPLES Center, Λος Άντζελες

ΠΟΤΕ: 25 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΤΙ: Λέικερς-Νικς 127-96

Ο Νικ Γιανγκ έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς memes, GIFs κι ό,τι άλλο υπάρχει σε επίπεδο χαβαλέ, όπως ακριβώς ήταν κι ο ίδιος πολλές φορές εντός κι εκτός παρκέ. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική στιγμή από αυτή.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το τέλος της τρίτης περιόδου σε μία νίκη των Λέικερς επί των Νικς στο Λος Άντζελες το 2014 είχε προσπαθήσει να βάλει το κερασάκι στην τούρτα στο εντυπωσιακό 51-31 επιμέρους σκορ. Αντ’ αυτού έβαλε την υπογραφή του σε ένα ιστορικό blooper.

ΠΟΙΟΣ: Κέμπα Ουόκερ (Χόρνετς)

ΠΟΥ: Spectrum Center, Σάρλοτ

ΠΟΤΕ: 29 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ: Χόρνετς-Χιτ 91-82

Ο Κέμπα Ουόκερ αποχώρησε από τους Χόρνετς ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία τους με 12.009 πόντους. Σχεδόν το 1/3, οι 3.849 πόντοι, προήλθε από 1.283 τρίποντα σε 3.589 προσπάθειες. Μία από τις τελευταίες την πανηγύρισε κι ας ήταν άστοχη.

Το παιχνίδι της μπάλας σε μία νίκη επί των Χιτ στη Σάρλοτ το 2016 τον είχε κάνει για λίγο να πιστέψει πως θα κατέληγε στο καλάθι, αλλά μπα… Τσάμπα και το shimmie shake.

ΠΟΙΟΣ: Λανς Στίβενσον (Λέικερς)

ΠΟΥ: STAPLES Center, Λος Άντζελες

ΠΟΤΕ: 20 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑΤΙ: Λέικερς-Ρόκετς 115-124

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς με πρωταγωνιστή τον Λανς Στίβενσον; Γιατί δεν είναι μόνο το φύσημα στο αυτί του ΛεΜπρον Τζέιμς σε ένα παιχνίδι των playoffs το 2014.

Σε μία ήττα από τους Ρόκετς στο Λος Άντζελες σε ένα τα πρώτα παιχνίδια στην κανονική περίοδο το 2018 είχε προσπαθήσει να μιμηθεί τον Στεφ Κάρι των Ουόριορς. Εν τέλει ο πανηγυρισμός ήταν το μοναδικό που μιμήθηκε, αφού το τρίποντο παραλίγο και θα ήταν air ball.

Photo credit: Getty Images

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter