BodIS: Παράσταση χορού στο Χαμάμ του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

BodIS: Παράσταση χορού στο Χαμάμ του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Μία site-specific performance στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, πρώην Λουτρά «Παλαντζιάν» σε συνδημιουργία χορευτών και μαθητών χορού του Σχολείου.

Ένα χαμάμ μέσα σε ένα σχολείο. Ένα σχολείο μέσα σε ένα χαμάμ. Παιδιά και ενήλικες μαζί σε μία τάξη χωρίς δασκάλους και μαθητές. Εκεί η πληροφορία καταιγίζει, η σιωπή υποβάλλει, τα βλέμματα επιστρέφονται. Εκεί το σώμα εκδύεται αλλιώς. Εκεί το σώμα είναι, όταν δε χρειάζεται να είναι.

Η παράσταση “BodIS” δημιουργήθηκε μέσα από επιτόπια έρευνα στους ιστορικούς χώρους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου, όπου από το 1932 έως το 1972 λειτουργούσε ως το αρμένικο χαμάμ «Παλαντζιάν». Η συνεργασία της δημιουργού με τη μικτή ηλικιακά ομάδα του έργου από μαθητές του Σχολείου και ενήλικες χορευτές, γεφυρώνει το παρόν και το παρελθόν του κτηρίου, φέρνοντας το Σώμα σε συμβολικό διάλογο με τον Χρόνο και τον Αρχιτεκτονικό Χώρο. Το έργο διερευνά εάν το σώμα, χειραφετημένο από τον κοινωνικά πειθαρχημένο και επαγγελματικά κατασκευασμένο εαυτό του (περσόνα), μπορεί να οδηγήσει σε μία πολυδιάστατη και περισσότερο ανθρώπινη συνύπαρξη. Σε αυτό το πλαίσιο, το ιστορικό χαμάμ μεταμορφώνεται σε ένα εναλλακτικό «σχολείο», μέσα στο οποίο το σώμα που κοινωνικοποιείται και μαθαίνει, χρειάζεται να συνδεθεί μη στερεοτυπικά τόσο με τον εαυτό του, όσο και με τους άλλους.

ΣΥΛΛΗΨΗ | ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Σοφία Κονδυλιά

ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ | ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Βίκυ Αλεξανδράκη, Νίκος Δραγώνας, Ανθή Θεοφυλίδη,

Σοφία Κονδυλιά και οι μαθητές Βιολέτα Αργυρού, Φίλιππος Άτκινσον, Αγγελική-Κρηναία

Μπεβεράτου, Ναϊρί Μοβσεσιάν, Παναγιώτης Τασούλης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 27, 28 Μαΐου, 01, 02, 09, 10, 14, 15 Ιουνίου. Ώρα 21:15. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 50 λεπτά.

Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου –Δραπετσώνας, Λουτρά «Παλαντζιάν» (Ελ. Βενιζέλου 98,

Κερατσίνι)

Είσοδος ελεύθερη (περιορισμένος αριθμός θέσεων). Κρατήσεις στα: 698 028 3036

bodisperformance@gmail.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter