Βοήθεια 610 εκατ. ευρώ στον Νίγηρα από την ΕΕ προς κάμψη μεταναστευτικών ροών

Βοήθεια 610 εκατ. ευρώ στον Νίγηρα από την ΕΕ προς κάμψη μεταναστευτικών ροών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε 610 εκατομμύρια ευρώ στην κυβέρνηση του Νίγηρα προκειμένου η χώρα αυτή να περιορίσει τη μετανάστευση Αφρικανών προς την Ευρώπη διαμέσου της Μεσογείου.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ, που επιδιώκουν να περιορίσουν αισθητά τις ροές μεταναστών και προσφύγων μετά την υποδοχή 1,4 εκατ. προσφύγων και μεταναστών τα τελευταία δύο χρόνια, διαπραγματεύονται με αφρικανικά κράτη-κλειδιά, τόσο χώρες προέλευσης, όσο και χώρες διέλευσης, για να εξασφαλίσουν ότι οι ροές θα σταματήσουν.

Το ποσό που ανακοινώθηκε ότι θα προσφερθεί στον Νίγηρα θα προέλθει από το νέο ευρωπαϊκό ταμείο για την Αφρική, καθώς και από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ο Νίγηρας είναι χώρα της δυτικής Αφρικής όπου η πόλη Αγκαντέζ, στην έρημο, είναι μια από τις πόλεις που αποτελούν σημείο διέλευσης για όσους μετανάστες προσπαθούν να φθάσουν μέσω της Σαχάρας στη Λιβύη και κατόπιν σε χώρες της Ευρώπης μέσω Ιταλίας.

Η ΕΕ προσέφερε επίσης επιπλέον βοήθεια στη Σενεγάλη, την Αιθιοπία, τη Νιγηρία, το Μαλί, το Αφγανιστάν, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο τέτοιων συμφωνιών.

Σε αντάλλαγμα για τα χρήματα που προσφέρουν οι Βρυξέλλες ζητούν να εμποδίζονται μετανάστες να φεύγουν για την Ευρώπη και οι αρχές των κρατών αυτών να αποδέχονται άμεσα όσους μετανάστες επαναπατρίζονται.

Οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να σωθούν από τον πόλεμο στη Συρία έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να λάβουν καθεστώς διεθνούς προστασίας εάν φθάσουν στην Ευρώπη. Σε ευρωπαϊκά κράτη μεταναστεύουν όμως επίσης Αφγανοί και πολίτες κρατών της Αφρικής, που αναζητούν καλύτερη ζωή, στους οποίος είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χορηγηθεί άσυλο.

Μια ομάδα 38 Αφγανών έφθασε σήμερα στην Καμπούλ μετά την απέλασή τους από τη Γερμανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter