Βοήθειά μας! Επαναστατική γυμναστική από τους υπερασπιστές του Δωρόθεου Σύρου

Βοήθειά μας! Επαναστατική γυμναστική από τους υπερασπιστές του Δωρόθεου Σύρου

Μόνο κλαυσίγελο προκαλούν τα τρικάκια του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων για την Πρωτομαγιά. Τρικάκια που έχουν βάλει στο στόχο τους τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο, Νίκο Μανιό – όχι, βέβαια, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ούτε για τα μέτρα για τις συντάξεις, αλλά γιατί με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή «πέταξαν» από το χρυσοφόρο Ίδρυμα της Τήνου, τον Δωρόθεο Σύρου.

Έτσι, λοιπόν, με αφορμή την Πρωτομαγιά βγήκαν στα κάγκελα και γράφουν διάφορα ωραία και γλαφυρά όπως…

«Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων. Οι χριστιανοί των Κυκλάδων θα σας τιμωρήσουν. Ντροπή σας παπατζήδες βουλευτές».

Και… «Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων. Στήριγμά μας η εκκλησία. Ο άξιος ιεράρχης και προστάτης μας κ. Δωρόθεος Β΄».

Τόσος πόνος πια για τον κ. Δωρόθεο προκαλεί, τουλάχιστον, έκπληξη μια και ήταν παλλαϊκή απαίτηση, το ίδρυμα της Τήνου να επιστρέψει στο προ του 2014 καθεστώς, δηλαδή να μετατραπεί και πάλι από εκκλησιαστικό ίδρυμα σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Να αποκατασταθεί, δηλαδή, η τάξη γιατί αυτό όριζαν στη διαθήκη τους οι ιδιώτες που με την προσωπική τους περιουσία έκτισαν το ναό της Μεγαλόχαρης και κληροδότησαν το Ίδρυμα στο λαό της Τήνου.

Και για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου, να υπενθυμίσουμε πώς έγινε το «ιερό πραξικόπημα» και πώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Μητροπολίτης Σύρου, αναγκάστηκε να φυγαδευτεί με σκάφος του Λιμενικού από το νησί για να αποφύγει την οργή των Τηνιακών, που του χρέωσαν ότι μεθόδευσε την αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας του ευαγούς Ιδρύματος της Παναγίας της Τήνου, το οποίο από αυτοτελές και λαοδιοίκητο επί δύο ολόκληρους αιώνες, δια νόμου, κυριολεκτικά εν μια νυκτί πέρασε στα χέρια της Εκκλησίας.

Και ακόμα πώς στήθηκαν οι μπίζνες των χρυσοδάκτυλων με τα τάματα της Τήνου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter