«Βοήθεια στο σπίτι»: Στη Βουλή η τροπολογία για περίπου 3.000 προσλήψεις

Στην ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στις μόνιμες δομές κοινωνικής προστασίας των Δήμων αποσκοπεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή, υλοποιώντας μία ακόμη εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η τροπολογία ορίζει την επέκταση του προγράμματος σε όλους τους Δήμους της χώρας μέσω της δημιουργίας οργανικών θέσεων για την παροχή των ανάλογων υπηρεσιών, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα προγράμματα που «τρέχουν» στο πλαίσιο του «Βοήθεια στο σπίτι», δηλαδή τόσο το «Κατ’ οίκον φροντίδα για συνταξιούχους» όσο και το ανάλογο πρόγραμμα για άλλες κατηγορίες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα όπως ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι και ΑμεΑ.

Κατά την τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων, προβλέπεται η μοριοδότηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού του εν λόγω προγράμματος που εργάζεται είτε άμεσα στους ΟΤΑ Α’ βαθμού είτε σε νομικά πρόσωπα αυτών με σκοπό προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, διαδικασία που θα διεκπεραιωθεί με γνώμονα τα κοινωνικά κριτήρια σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Προβλέπεται δε η δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας σε ποσοστό 7% επί του ήδη υπάρχοντος προσωπικού, ήτοι περίπου 3.000 θέσεις εργασίας που θα προστεθούν για την εκτέλεση του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι προσληφθούν δεν θα έχουν δικαίωμα απόσπασης για δέκα συναπτά έτη.

Ολόκληρη η τροπολογία:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.