Βοιωτία: Παράνομο μουσουλμανικό νεκροταφείο σε χωράφι που αγόρασε Σύρος - Έρευνες της αστυνομίας

Ιδιωτικό νεκροταφείο φαίνεται ότι προσπάθησε να φτιάξει ένας Σύρος στη Βοιωτία. Αγόρασε ένα αγροτεμάχιο προκειμένου να θάβονται εκεί πρόσφυγες και μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους. Στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση καθώς η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να έχουν γίνει παράνομες ταφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport όντως το κτήμα το έχει αγοράσει ένας Σύριος και εκεί μέσα έχουν θαφτεί κάποια πτώματα. Αυτό γίνεται γιατί κάποιοι θέλουν να το μετατρέψουν μυστικά και σιγά - σιγά σε μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα μουσουλμανικά νεκροταφεία στην Ελλάδα. Πρόσφατα η Εκκλησία της Ελλάδας πήρε απόφαση να παραχωρήσει στο Σχιστό μια έκταση 20 στρεμμάτων για τη δημιουργία κοιμητηρίου Μουσουλμάνων.

Επειδή δεν υπάρχει νεκροταφείο στην πρωτεύουσα, στο οποίο να μπορούν να ταφούν οι νεκροί μουσουλμάνοι σύμφωνα με όσα ορίζει η θρησκεία τους, οι συγγενείς τους υποχρεώνονται να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, μέχρι την Ξάνθη ή την Κομοτηνή, για να γίνει η κηδεία.

Επειδή η Βοιωτία είναι κοντά στην Αθήνα, αλλά και στην ίδια την περιοχή υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι, κυρίως Πακιστανοί, κάποιοι θεώρησαν ότι θα ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση αν έφτιαχναν ένα νεκροταφείο για Μουσουλμάνους στην περιοχή της Αλιάρτου.

Η διαδικασία όμως για να το κάνεις αυτό είναι τρομερά δύσκολη στο θέμα της αδειοδότησης. Γι αυτό φαίνεται πως κάποιοι προσπάθησαν να το δημιουργήσουν με άλλο τρόπο και να φέρουν τις αρχές προ τετελεσμένων γεγονότων.

Πηγή: Lamiareport

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.