Βόλεϊ γυναικών: Θλιβερά επεισόδια στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Βόλεϊ γυναικών: Θλιβερά επεισόδια στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Το χθεσινό (2/11) ντέρμπι της Α1 βόλεϊ γυναικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (2-3 σετ) στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί των γηπεδούχων που έδωσαν ρεσιτάλ αλητείας καθώς πέρα διακοπές στον αγώνα που κατάφερε κι έληξε κανονικά ενώ θα έπρεπε να είχε διακοπεί από το πρώτο σετ βάσει κανονισμών, είχαμε υβριστικά πανό και συνθήματα αλλά και σκηνές βίας με θύμα έναν αστυνομικό!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στο πρώτο σετ κι ενώ το σκορ ήταν 23-23 του πρώτου σετ, οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις σε αστυνομικό της αθλητικής βίας, ο οποίος ήταν πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, βγάζοντας φωτογραφίες από την εξέδρα.

Οι χούλιγκαν, τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές και του έσπασαν τα δόντια! Ο άτυχος αστυνομικός διακομίστηκε στο νοσοκομείο ενώ αύριο πιθανότατα θα ασκηθούν διώξεις από τον αθλητικό εισαγγελέα παράλληλα με την αστυνομική έρευνα.

Να σημειώσουμε ότι το ματς έπρεπε να διακοπεί, καθώς ο νέος κανονισμός αναφέρει πως σε περίπτωση ρίψης καπνογόνου (κάτι που συνέβη), θα έπρεπε να εκκενωθεί και το γήπεδο. Κάτι, όμως, που δεν έγινε πράξη. Πέρα από αυτό όμως, οι οπαδοί έδωσαν ρεσιτάλ χυδαιότητας και αλητείας, αναρτώντας εμετικό πανό, φτύνοντας τις παίκτριες του Ολυμπιακού και εισβάλλοντας ενώ εισέβαλαν και στον αγωνιστικό χώρο, όπου επιτέθηκαν σε ανθρώπους του παγκου των «ερυθρολεύκων»!

Σκληρή ανακοίνωση Ολυμπιακού

Αργά χθες βράδυ ο Ολυμπιακός εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Δυστυχώς σε ένα ακόμα παιχνίδι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό γίναμε μάρτυρες γεγονότων και συμπεριφορών που ντροπιάζουν το ελληνικό βόλεϊ και τον ελληνικό αθλητισμό.

Παρακολουθήσαμε τα αποτελέσματα που έχει η επιλογή του Παναθηναϊκού Α.Ο., να εγκαταλείψει γήπεδα όπως το Μετς και το ΔΑΚ Γλυφάδας που δεν ευνοούν την εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών και μετακόμισε σε έδρες όπως του Αγίου Θωμά στην οποία μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές οι ανεγκέφαλοι οπαδοί και όχι οι αθλητές και στην προκειμένη περίπτωση οι αθλήτριες.

Για μια ακόμη φορά, σε αγώνα με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, όλη η Ελλάδα παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση ένα μπαράζ επιθέσεων, υβριστικών συνθημάτων, ρίψης μπουκαλιών, ληστειών και χυδαιοτήτων.

Ένας αγώνας γυναικείου βόλεϊ που θα έπρεπε να αποτελεί διαφήμιση για το άθλημα, θα μνημονεύεται μόνο για τα αίσχη που προκάλεσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Επίθεση στον πάγκο του Ολυμπιακού και κλοπή της φόρμας του προπονητή κ. Κοβάτσεβιτς, που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα, και τους Έλληνες φιλάθλους να παρακολουθούν τις αθλήτριες φοβισμένες στο κέντρο του γηπέδου.

Επίθεση σε αστυνομικό, ρίψη μπουκαλιών και φτυσιές σε γυναίκες είναι μερικά από όσα συνέβησαν στη «ζούγκλα» του Αγίου Θωμά που δεν πληροί τις προδιαγραφές για να γίνονται τέτοιου είδους αγώνες.

Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές και την ομοσπονδία να πράξει τα δέοντα και να μην μείνουν ατιμώρητοι οι πρωταγωνιστές αυτών των θλιβερών περιστατικών.

Ωστόσο οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στις αθλήτριες και των δυο ομάδων που προσπάθησαν να αποδώσουν ωραίο βόλεϊ και να μείνουν ανεπηρέαστες από όσα συνέβαιναν εκτός αγωνιστικό χώρου.

Κύριοι του Παναθηναϊκού, πραγματικά… λείψατε δυο χρόνια από τη Volleyleague. Το… διαπιστώσαμε σήμερα!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter