Βόλεϊ: Θρίαμβος με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό στου Ρέντη

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής του επεισοδιακού πρώτου τελικού του League Cup στο βόλεϊ. Οι «πράσινοι» άλωσαν το κλειστό του Ρέντη με 3-2 αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Τα σετ του συναρπαστικού αγώνα, με πρώτο τον γηπεδούχο Ολυμπιακό: 25-21, 25-21, 23-25, 24-26, 10-15.

Ο 20χρονος Αλέξανδρος Ράπτης ήταν ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού, με 22 πόντους και «φαρμακερά» σερβίς στο πέμπτο σετ. Διακρίθηκαν και οι Στάροβιτς, Τσάτσιτς, Ράνγκελ, ενώ ο Φίνγκερ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο επαναληπτικός θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, έδρα του «τριφυλλιού». Η νίκη του Παναθηναϊκού ήταν η πρώτη του επί του Ολυμπιακού μετά από 5 ολόκληρα χρόνια και 9 συνεχόμενες ήττες.

Υπενθυμίζεται ότι έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» έγιναν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και σε άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προχώρησαν και σε χρήση χημικών.

Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε κατά 45 λεπτά λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο πολλά μπουκάλια με νερό.