«Βολές» Καστανίδη κατά Φώφης: Δεν υπήρξε απόφαση ΚΙΝΑΛ για την πρόταση εξαίρεσης Πολάκη – Τζανακόπουλου (Video)

«Βολές» Καστανίδη κατά Φώφης: Δεν υπήρξε απόφαση ΚΙΝΑΛ για την πρόταση εξαίρεσης Πολάκη – Τζανακόπουλου (Video)

Νέα «βόμβα» πέταξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης σχετικά με την πρόταση εξαίρεσης των Τζανακόπουλο – Πολάκη από την Προανακριτική επιτροπή η οποία όπως είπε «υπονομεύει βασικό κοινοβουλευτικό κανόνα». Άμεση ήταν και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Αλέξη Χαρίτση.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή το ΣΚΑΙ, ο κ. Καστανίδης αποκάλυψε πως ποτέ δεν συζητήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος η πρόταση εξαίρεσης αλλά ήταν μια πρωτοβουλία που πήραν Κεγκέρογλου – Λιακούλη.

«Δεν είναι αντίθετη στο κόμμα μου η άποψή μου είναι αντίθετη στην θέση που πήραν δύο καλοί μου συνάδελφοι. Απόφαση του κόμματος δεν υπάρχει. Ο κ. Κεγκέρογλου πήρε ως δικαιούτο μια πρωτοβουλία μαζί με την κ. Λιακούλη αλλά ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό της Κ.Ο. για συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ερωτηθείς αν η άποψή του για το ζήτημα είναι αντίθετη με αυτή του κόμματος».

«Το να ζητάς πριν ξεκινήσει μια προανακριτική την εξαίρεση κάποιων ανθρώπων με βάση ότι προτίθεται να τους καλέσεις ως μάρτυρες η διαδικασία αυτή υπονομεύει τον βασικό κοινοβουλευτικό κανόνα» συνέχισε. 

«Όταν ζητάς την εξαίρεση πριν ξεκινήσουν διαμορφώνεις το εξής στάτους ότι σε επόμενη προανακριτική επιτροπή θα λέω ότι θα τους καλέσω ως μάρτυρες. Υπάρχει τεράστια διαφορά με τον Τζανακόπουλο – Πολάκη από το Βατοπέδι το 2010 γιατί τότε ο κ. Λαφαζάνης και Παπουτσής είχαν ήδη κληθεί και καταθέσει ως μάρτυρες ενώπιον Δικαστικών και Διοικητικών Αρχών. Το πρόκειται να κληθούν είχε σχέση με τους συγκεκριμένους δύο που ήδη είχαν κληθεί».

«Κανένα δεδικασμένο δεν δημιουργείται. Θα συνέβαινε το ίδιο αν ο Τζανακόπουλος – Πολάκης είχαν κληθεί και καταθέσει ενώ διοικητικών αρχών. Θα έπρεπε ή να ζητήσει νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου ή να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων».

Τέλος, ο κ. Καστανίδης είπε πως σύμφωνα με την δική του άποψη «ή θα πρέπει να υπάρξει μια νέα γνωμοδότηση ή την ημέρα που θα κληθούν ως μάρτυρες να αντικατασταθούν από άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να επανέλθουν στην Προανακριτική».

Δείτε το βίντεο

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση:

«Μετά και τις ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ, κ. Καστανίδη, είναι σαφές ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή δεν αποτελεί μονάχα πολιτική μεθόδευση της Ν.Δ. και της συνιστώσας του κ. Σαμαρά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και σκανδαλώδη παρανομία.

Περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα με την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter