«Βολές» κατά Πέτσα και από την επαρχία για το μοίρασμα χρημάτων σε… επιλεγμένα ΜΜΕ

«Βολές» κατά Πέτσα και από την επαρχία για το μοίρασμα χρημάτων σε… επιλεγμένα ΜΜΕ

Με άρθρο – παρέμβαση, το vetonews.gr από την Κοζάνη «κατακεραυνώνει» τον τρόπο με τον οποίον μοιράστηκαν από την κυβέρνηση τα χρήματα για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Το vetonews.gr και ο Σπύρος Κουταβας που υπογράφει το κείμενο, καταγγέλλουν ότι η κατανομή των χρημάτων στα ΜΜΕ της Κοζάνης έγινε με κομματικά κριτήρια. «Τα κριτήρια δεν ήταν ούτε η εμβέλεια του μέσου, ούτε οι θέσεις εργασίας που έχει, ούτε η επιρροή του, αλλά σε πλείστες περιπτώσεις η σχέση του ιδιοκτήτη με την ΝΔ η τους βουλευτές της», σημειώνει η ιστοσελίδα.

Στη συνέχεια, παρατίθενται ορισμένα παραδείγματα που φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίον έγινε το μοίρασμα των χρημάτων αλλά και σε ποιους κατέληξαν τα περισσότερα:

«Για παράδειγμα η τηλεόραση West Channel που δεν διαθέτει ούτε εικονολήπτη πάρα μόνο έναν εκφωνητή ειδήσεων σε ρόλο δημοσιογράφου, ιδιοκτησίας του επί σειρά ετών πρώην βουλευτή της ΝΔ Ν. Παπαφιλίππου έλαβε 10.000€ ενώ το West Radio της ιδίας ιδιοκτησίας 2.000€ – Σύνολο 12.000€. Ακολουθεί κατά πόδας ο Αντώνης Πουγαρίδης εκ Πτολεμαΐδας με την εφημερίδα Πτολεμαίος να λαμβάνει 5.000 €, η την εβδομαδιαία Εορδαϊκό Παλμός 2.000 ευρώ, ενώ το site e-ptolemeos λαμβάνει 2.500 ευρώ. Συνολικά 9.500€. Πρόκειται για εκδοτική οικογένεια με γνωστές καταβολές και στενές κομματικές σχέσεις με την ΝΔ καθώς και πρώην η νυν υπουργούς της κυβέρνησης.

Η ιδιοκτησία του «Θάρρους» λαμβάνει για την εφημερίδα 4.000 ευρώ ενώ για την ιστοσελίδα tharos.gr 2.500 ευρώ. Η τελευταία από πλευράς επισκεψιμότητας είναι παντελώς ανύπαρκτη στο σύστημα «alexa». Συνολικά έλαβε 6.500€.

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ μαζί με την ηλεκτρονική του σελίδα Ptolemaidanews λαμβάνει 2.000 ευρώ + 1000 € αντίστοιχα.

Στην ίδια κατηγορία και ο ιδιοκτήτης του sierafm στην Σιάτιστα που έλαβε για το ραδιόφωνο και την σελίδα του ραδιοφώνου 3.000 €. Οι αφοί Χατζηνικολάου με το ραδιόφωνο Ελεύθερο έλαβαν 4.000€. Η τηλεόραση Top Channel έλαβε 3.000€ δηλαδή λιγότερα από το ραδιόφωνο των Χατζηνικολάου.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η τηλεόραση flash tv του πρώην περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη που έλαβε 8.000€.

Προκαλεί εντύπωση ότι η παλιότερη εφημερίδα της ΠΕ Κοζάνης «ο Χρόνος» έλαβε 1950 € χωρίς να χρηματοδοτείται η ηλεκτρονική εφημερίδα του. Στην ίδια κατηγορία και ο Πρωινός λόγος Κοζάνης με 2000 €. Το Kozan.gr. και το Kozanilife λαμβάνουν από 1.000 ευρώ έκαστο, ενώ το Κozanimedia του Π. Πλιατσιου λαμβάνει 1500€..

Εκτός από το vetonews αποκλείστηκε από την λίστα Πέτσα το ενημερωτικό kozani.tv, το περιοδικό together και το agrovoice.gr».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter