«Βολές» κατά Πέτσα και από την επαρχία για το μοίρασμα χρημάτων σε... επιλεγμένα ΜΜΕ

Με άρθρο - παρέμβαση, το vetonews.gr από την Κοζάνη «κατακεραυνώνει» τον τρόπο με τον οποίον μοιράστηκαν από την κυβέρνηση τα χρήματα για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Το vetonews.gr και ο Σπύρος Κουταβας που υπογράφει το κείμενο, καταγγέλλουν ότι η κατανομή των χρημάτων στα ΜΜΕ της Κοζάνης έγινε με κομματικά κριτήρια. «Τα κριτήρια δεν ήταν ούτε η εμβέλεια του μέσου, ούτε οι θέσεις εργασίας που έχει, ούτε η επιρροή του, αλλά σε πλείστες περιπτώσεις η σχέση του ιδιοκτήτη με την ΝΔ η τους βουλευτές της», σημειώνει η ιστοσελίδα.

Στη συνέχεια, παρατίθενται ορισμένα παραδείγματα που φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίον έγινε το μοίρασμα των χρημάτων αλλά και σε ποιους κατέληξαν τα περισσότερα:

«Για παράδειγμα η τηλεόραση West Channel που δεν διαθέτει ούτε εικονολήπτη πάρα μόνο έναν εκφωνητή ειδήσεων σε ρόλο δημοσιογράφου, ιδιοκτησίας του επί σειρά ετών πρώην βουλευτή της ΝΔ Ν. Παπαφιλίππου έλαβε 10.000€ ενώ το West Radio της ιδίας ιδιοκτησίας 2.000€ - Σύνολο 12.000€. Ακολουθεί κατά πόδας ο Αντώνης Πουγαρίδης εκ Πτολεμαΐδας με την εφημερίδα Πτολεμαίος να λαμβάνει 5.000 €, η την εβδομαδιαία Εορδαϊκό Παλμός 2.000 ευρώ, ενώ το site e-ptolemeos λαμβάνει 2.500 ευρώ. Συνολικά 9.500€. Πρόκειται για εκδοτική οικογένεια με γνωστές καταβολές και στενές κομματικές σχέσεις με την ΝΔ καθώς και πρώην η νυν υπουργούς της κυβέρνησης.

Η ιδιοκτησία του «Θάρρους» λαμβάνει για την εφημερίδα 4.000 ευρώ ενώ για την ιστοσελίδα tharos.gr 2.500 ευρώ. Η τελευταία από πλευράς επισκεψιμότητας είναι παντελώς ανύπαρκτη στο σύστημα «alexa». Συνολικά έλαβε 6.500€.

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ μαζί με την ηλεκτρονική του σελίδα Ptolemaidanews λαμβάνει 2.000 ευρώ + 1000 € αντίστοιχα.

Στην ίδια κατηγορία και ο ιδιοκτήτης του sierafm στην Σιάτιστα που έλαβε για το ραδιόφωνο και την σελίδα του ραδιοφώνου 3.000 €. Οι αφοί Χατζηνικολάου με το ραδιόφωνο Ελεύθερο έλαβαν 4.000€. Η τηλεόραση Top Channel έλαβε 3.000€ δηλαδή λιγότερα από το ραδιόφωνο των Χατζηνικολάου.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η τηλεόραση flash tv του πρώην περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη που έλαβε 8.000€.

Προκαλεί εντύπωση ότι η παλιότερη εφημερίδα της ΠΕ Κοζάνης «ο Χρόνος» έλαβε 1950 € χωρίς να χρηματοδοτείται η ηλεκτρονική εφημερίδα του. Στην ίδια κατηγορία και ο Πρωινός λόγος Κοζάνης με 2000 €. Το Kozan.gr. και το Kozanilife λαμβάνουν από 1.000 ευρώ έκαστο, ενώ το Κozanimedia του Π. Πλιατσιου λαμβάνει 1500€..

Εκτός από το vetonews αποκλείστηκε από την λίστα Πέτσα το ενημερωτικό kozani.tv, το περιοδικό together και το agrovoice.gr».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.