Βολές Λούλα κατά Μπολσονάρου: Μετατρέπει τον κορονοϊό σε «όπλο μαζικής καταστροφής»

Βολές Λούλα κατά Μπολσονάρου: Μετατρέπει τον κορονοϊό σε «όπλο μαζικής καταστροφής»

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα κατηγόρησε χθες, Δευτέρα, τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου ότι έκανε την πανδημία του κορονοϊού «όπλο μαζικής κασταστροφής» στη Βραζιλία, η οποία «διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της».

«Ναι, θα ήταν δυνατό να αποφευχθούν οι τόσοι νεκροί», δήλωσε ο αριστερός πρώην πρόεδρος (2003-2010) σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Βραζιλία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία, με 4,1 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 130.000 νεκρούς.

«Έχουμε παραδοθεί σε μια κυβέρνηση για την οποία η ζωή δεν έχει αξία και η οποία εκχυδαΐζει τον θάνατο. Μια κυβέρνηση αναίσθητη, ανεύθυνη και ανίκανη, η οποία δεν σεβάστηκε τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και έκανε τον κορονοϊό όπλο μαζικής καταστροφής», κατήγγειλε ο Λούλα.

Ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι διόρισε «στρατιωτικούς χωρίς ιατρική πείρα στο υγειονομικό» επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, το οποίο ανατέθηκε στον στρατηγό Εντουάρντο Παζουέλο μετά την παραίτηση δύο υπουργών κατά την κορύφωση της πανδημίας.

«Οι εκλογές του 2018 βύθισαν τη Βραζιλία σ’ έναν εφιάλτη που μοιάζει να μην έχει τέλος. Η χώρα διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της», τόνισε ο Λούλα.

«Όπως στις ταινίες τρόμου, οι βραζιλιάνικες ολιγαρχίες γέννησαν ένα τέρας που δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν, αλλά το οποίο θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν όσον θα εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους», δήλωσε.

Ο 74χρονος Λούλα, ο οποίος έχει την υποστήριξη ενός μέρους του πληθυσμού, περιμένει το αποτέλεσμα μιας έφεσης κατά της ποινής εννεαετούς κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για διαφθορά και την οποία έχει εν μέρει εκτίσει από τον Απρίλιο 2018 έως τον Νοέμβριο 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter