Βολιβία: Παίρνει το απαραίτητο ποσοστό ο Μοράλες – Στους δρόμους η αντιπολίτευση

Βολιβία: Παίρνει το απαραίτητο ποσοστό ο Μοράλες – Στους δρόμους η αντιπολίτευση

Ο Έβο Μοράλες έχει στα χέρια του προβάδισμα δέκα μονάδων έναντι του Κάρλος Μέσα, γεγονός που του εξασφαλίζει την εκλογή του στην προεδρία της Βενεζουέλας. Ισχυρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Οι προεδρικές εκλογές της Κυριακής δεν έχουν βγάλει ακόμη αποτέλεσμα, καθώς πριν από λίγες ώρες, είχε καταμετρηθεί το 98% των ψήφων. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο Έβο Μοράλες έχει το 46.76% των ψήφων και βρίσκεται δέκα μονάδες πάνω από τον κεντρώο αντίπαλό του, Κάρλος Μέσα. 

Για να αναδειχθεί νικητής από τον πρώτο γύρο, θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50% των ψήφων, είτε να έχει πάνω από 40% αλλά και 10 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο, με τον Μοράλες να καλύπτει το δεύτερο όριο. 

Απεργία και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Την Τετάρτη, οργανώσεις και κόμματα αντιπολίτευσης κάλεσαν σε γενική απεργία και μαζικές κινητοποιήσεις κατηγορώντας την κυβέρνηση του Μοράλες ότι νοθεύει το αποτέλεσμα. Ο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας πρόεδρος της Βολιβίας, που κυβερνά σχεδόν 14 χρόνια, κατηγόρησε με τη σειρά του την αντιπολίτευση ότι θέλει να προχωρήσει σε πραξικόπημα.

Ο Αντόνιο Κόστας, αντιπρόεδρος του Ανώτατου Εκλογοδικείου, της εκλογικής επιτροπής, παραιτήθηκε προχθές Τρίτη επικρίνοντας τις αποφάσεις του οργάνου αυτού για την καταμέτρηση. Πάντως χθες δήλωσε ότι δεν υπέστη την παραμικρή πολιτική πίεση από καμιά πλευρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter