Βόλος: Ασανσέρ της Εφορίας σε ελεύθερη πτώση τραυματίζει τρία άτομα

Βόλος: Ασανσέρ της Εφορίας σε ελεύθερη πτώση τραυματίζει τρία άτομα

Ασανσέρ σε ελεύθερη πτώση προκάλεσε τον τραυματισμό, ευτυχώς ελαφρύ, τριών ανθρώπων, στον Βόλο.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στο πολυόροφο κτίριο της οδού Ξενοφώντος, όπου στεγάζονται οι Α’ και Β΄ Εφορίες της πόλης. Ο θάλαμος του ασανσέρ με το οποίο κατέβαιναν από τον 3ο στον 1ο όροφο, έξι πολίτες, που είχαν πάει για να εξυπηρετηθούν, κατέληξε με ελεύθερη πτώση στο ισόγειο.

Επικράτησαν σκηνές πανικού, όταν οι επιβαίνοντες διαπίστωσαν ότι ο θάλαμος δεν σταμάτησε σ΄ ενδιάμεσους ορόφους, αλλά συνέχισε με ταχύτητα να κατεβαίνει για να καταλήξει με πάταγο στον πάτο του φρεατίου. Τους εγκλωβισμένους απεγκλώβισαν άνδρες της Πυροσβεστικής. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.

Εργαζόμενοι στην Εφορία καταγγέλλουν τις συχνές βλάβες των ασανσέρ και στις δύο εισόδους του κτιρίου, που έχουν αποτέλεσμα να πέφτει κόσμος και ζητούν να αντικατασταθούν.

Όπως αναφέρεται, το περιστατικό σημειώθηκε στις 10.15 σήμερα το πρωί όταν δύο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας περίπου 50-55 χρονών μπήκαν στο ασανσέρ για να κατέβουν από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο.

Όπως δήλωσε στους πυροσβέστες η τραυματισμένη γυναίκα, πριν ακόμη ξεκινήσει, ακούστηκε ένα απότομο μπαμ και ξαφνικά το ασανσέρ βρέθηκε στο ισόγειο.

Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και επί τόπου πήγαν τρία οχήματα με επτά άνδρες, όπως και ο γιατρός του ΕΚΑΒ.

Οι πυροσβέστες άνοιξαν την πόρτα στο ισόγειο και διαπίστωσαν ότι το κουβούκλιο του ασανσέρ βρισκόταν περίπου 40 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους.

Διαρκείς οι βλάβες στα ασανσέρ

Εργαζόμενοι στην Εφορία καταγγέλλουν ότι οι βλάβες στα ασανσέρ και στις δύο εισόδους προς την Εφορία είναι διαρκείς και πολλές φορές έπεσαν τόσο εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Βόλου, όσο και φορολογούμενοι, αλλά και μια φορά η καθαρίστρια.

Ακόμη επισήμαναν ότι ο συντηρητής του ασανσέρ, όταν επισκευάζει τη βλάβη λέει ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, αλλά οι βλάβες είναι συνεχείς. Οι εργαζόμενοι ζητούν την αντικατάσταση των ασανσέρ, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα είναι άμεσος.

Το γεγονός των συχνών βλαβών επιβεβαιώνουν και πυροσβέστες που καλούνται πολύ συχνά για να κάνουν απεγκλωβισμούς ανθρώπων όταν τα ασανσέρ πέφτουν, όπως έγινε και σήμερα.

Φωτογραφίες: magnesianews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter