Βόλος: Διπλό δράμα για την οικογένεια – Πέθανε στο Βερολίνο και δεν μπορούν να τον θάψουν

Βόλος: Διπλό δράμα για την οικογένεια – Πέθανε στο Βερολίνο και δεν μπορούν να τον θάψουν

Διπλό δράμα για εξαμελή οικογένεια στο Βόλο. Θρηνούν τον ξαφνικό χαμό του 46χρονου πατέρα τους, αλλά δεν μπορούν να τον κλάψουν και να τον κηδέψουν στη γενέτειρά του.

 Η σορός του 46χρονου βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από το Βόλο, στη Γερμανία, όπου είχε πάει την προηγούμενη μόλις εβδομάδα σε αναζήτηση εργασίας. Η σύζυγος, οι τρεις κόρες του και ο ανήλικος γιος του, ταυτόχρονα με τον πόνο τους για την απώλεια του στηρίγματός τους παλεύουν να φέρουν τη σορό του στην Ελλάδα, πλην όμως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία αλλά και να βρουν 4.500 ευρώ, όσα είναι τα έξοδα για τη μεταφορά της σορού του από το Βερολίνο στη Θεσσαλονίκη.

Την προηγούμενη Δευτέρα, ο πατέρας της οικογένειας, οικοδόμος στο επάγγελμα, είχε μεταβεί στο Βερολίνο στη Γερμανία, σε αναζήτηση εργασίας. Οι δουλειές στο Βόλο ήταν περιορισμένες και ο ίδιος βγήκε σε αναζήτηση ενός καλύτερου μεροκάματου για να ζήσει την οικογένειά του. Είχε ακούσει από άλλους φίλους του που βρίσκονταν ήδη στο Βερολίνο ότι υπήρχαν προοπτικές και πήγε και ο ίδιος να αναζητήσει εργασία. Ενώ βρισκόταν στο Βερολίνο, φιλοξενούμενος των φίλων του, έγινε το μοιραίο. Την Παρασκευή το βράδυ κι ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμα στο Βερολίνο, οι φίλοι του έλειπαν στην εργασία τους, άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος. Επιστρέφοντας στο σπίτι οι φίλοι του, έπαθαν σοκ όταν αντίκρισαν νεκρό τον 46χρονο.

Όπως έγινε γνωστό από την κόρη του, ο πατέρας της είχε πρόβλημα με έλκος στο στομάχι και εκτιμάται ότι υπέστη γαστρορραγία. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη επισήμως γνωστό. Τα παιδιά του 46χρονου και η μητέρα τους, περιμένουν την επίσημη έκθεση του ιατροδικαστή. Η θεία των παιδιών που γνωρίζει γερμανικά, κατάφερε να μιλήσει με την αστυνομία στο Βερολίνο για να ρωτήσει πληροφορίες και τι χρειάζεται για τη μεταφορά της σορού στην Ελλάδα.

Μάλιστα μίλησε και με γραφείο τελετών στη Γερμανία όπου απευθύνθηκαν οι φίλοι του 46χρονου. Στην οικογένεια δόθηκαν δύο «λύσεις»: είτε θα μεταβούν στη Γερμανία και η κηδεία να γίνει εκεί, με το γραφείο τελετών να αναλαμβάνει δωρεάν τα έξοδα της κηδείας, είτε η σορός του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα. Στη δεύτερη περίπτωση, για τη μεταφορά της σορού, απαιτείται ειδικό φέρετρο και ιδιωτικό αεροσκάφος που θα πετάξει από το Βερολίνο στη Θεσσαλονίκη. Το κόστος ανέρχεται στις 4.500 ευρώ.

Η οικογένεια βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η μητέρα και η μεγάλη κόρη δεν έχουν εργασία για να μπορέσουν να καλύψουν το κόστος της μεταφοράς, ούτε άλλους οικονομικούς πόρους. Έχουν ήδη απευθυνθεί σε συγγενείς και φίλους δεν γνωρίζουν όμως αν θα μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα που απαιτούνται. «Δεν έχουμε χρήματα. Θέλουμε όμως τον πατέρα μας πίσω», ανέφερε η μεσαία κόρη της οικογένειας, που θέλει να μπορεί να πηγαίνει να ανάβει έστω ένα καντήλι στον τάφο του πατέρα της.

Έχουν ήδη απευθυνθεί στην Πρόνοια του Δήμου Βόλου, λύση όμως φαίνεται ότι δεν βρέθηκε. Για τη συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται για τη μεταφορά της σορού του 46χρονου στην πατρίδα του, ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός και καλείται όποιος μπορεί να συνδράμει οικονομικά. Το IBAN είναι το 8701103080000030800180900 και ο αριθμός λογαριασμού 308/001809-00.

Το οικογενειακό δράμα που ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές δεκάδων Βολιωτών, που χθες επικοινωνούσαν με το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας αναζητώντας τρόπο για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα τέσσερα παιδιά στον επαναπατρισμό της σορού του πατέρα τους.

Πηγή: www.taxydromos.gr www.onlarissa.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter