«Βόμβα» από Πούτιν: Οι τζιχαντιστές κρατούν 750 αιχμαλώτους στη Συρία – Όλοι σιωπούν, σα να μην συμβαίνει τίποτα

«Βόμβα» από Πούτιν: Οι τζιχαντιστές κρατούν 750 αιχμαλώτους στη Συρία – Όλοι σιωπούν, σα να μην συμβαίνει τίποτα

Οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης του “Ισλαμικού Κράτους” κρατούν ομήρους Αμερικανούς πολίτες και πολίτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, κρατούν ομήρους μερικούς πολίτες και των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών. Όλοι σιωπούν, επικρατεί κάποια περίεργη σιωπή, σα να μην συμβαίνει τίποτα» δήλωσε ο Πούτιν στη συνεδρίαση της Λέσχης «Βαλντάι» απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων.

Στρατιωτική και διπλωματική πηγή δήλωσε στο Ria Novosti ότι δυτικοευρωπαίοι πολίτες και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται όμηροι από το «Ισλαμικό Κράτος», στην περιοχή Χαντζίν στην επαρχία Ντείρ αλ Ζορ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή στις 13 Οκτωβρίου οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» επιτέθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων που βρίσκεται κοντά στην κατοικημένη περιοχή Ελ –Μπάχρα, όπου πήραν ως ομήρους 130 αραβικές οικογένειες.

Μεταξύ των ομήρων του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή αυτή βρίσκονται περισσότεροι από 750 άνθρωποι μεταξύ των οποίων πολίτες δυτικοευρωπαϊκών και άλλων χωρών, ανέφερε η πηγή του ρωσικού πρακτορείου.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ισλαμιστές ζητούν από τους Κούρδους να απελευθερώσουν τους μαχητές του «ΙΚ» απαιτώντας ταυτόχρονα να τους παραχωρήσουν νέα εδάφη στις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη. Για να τους ασκήσουν πιέσεις ώστε να υποκύψουν στα αιτήματα τους καθημερινά εκτελούν κάποιους από τους αιχμαλώτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter