Βόμβα Ντάισελμπλουμ: Ολλανδία και Γερμανία δεν θα στηρίξουν το ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ

Βόμβα Ντάισελμπλουμ: Ολλανδία και Γερμανία δεν θα στηρίξουν το ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ

«Η Ολλανδία θα σταματήσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποσύρει την συμμετοχή του από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απευθυνόμενος προς ολλανδούς βουλευτές.

Αυτό αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf, η οποία αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg.

Σε εκτενέστερο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η ίδια εφημερίδα υπό τον τίτλο «Σταματάει η ολλανδική βοήθεια εάν φύγει το ΔΝΤ», γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου είναι πολύ σαφής: Εάν το ΔΝΤ δεν λάβει μέρος ή αποσυρθεί, θα εκλείψει η στήριξη προς το πρόγραμμα». «Το ίδιο ισχύει και για το γερμανικό Κοινοβούλιο και για την ολλανδική κυβέρνηση», διευκρίνισε.

Επισημαίνεται πως η δήλωση αυτή του Γ. Ντάισελμπουμ, είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει η αξία των τραπεζικών μετοχών στα χρηματιστήρια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η εμπλοκή του ΔΝΤ παραμένει απαραίτητη για την εξεύρεση μιας λύσης στο ελληνικό πρόβλημα». «Οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν οι Έλληνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ είναι υπερβολικά επικριτικό σε ό,τι αφορά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και δεν λαμβάνει υπόψη τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά το μήνυμα στήριξης του προέδρου του Eurogroup, ο οποίος δήλωνε ότι η σκληρότητα προς την Ελλάδα είναι ξεπερασμένη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter