Βόμβα στου Ζωγράφου: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Βόμβα στου Ζωγράφου: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζει τις έρευνες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία που θα τους οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το ποια οργάνωση μπορεί να κρύβεται πίσω από την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου την Δευτέρα το πρωί.

Προς το παρόν έχει προβεί μόνο σε εικασίες. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και πάλι η διεθνής οργάνωση αντιεξουσιαστών ITS ή αλλιώς «Εικονοκλαστική Σέχτα». Η βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου «θυμίζει» εκείνη που είχε τοποθετηθεί στα σκαλιά του ναού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη πέρσι τον Δεκέμβριο από την έκρηξη του οποίου είχαν τραυματισθεί δύο άνθρωποι. 

Ο μηχανισμός στο τμήμα Ζωγράφου αποτελείτο από εκρηκτική ύλη (πυρίτιδα) τοποθετημένη σε σωλήνα, καλωδίωση, ρολόι και μπαταρία, ενώ όλος ήταν τοποθετημένος σε βάζο γεμάτο με καρφιά.

Δεν αποκλείεται όμως να πρόκειται και για μια νέα οργάνωση αλλά και μια νεότερη εκδοχή της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση ωστόσο, οι αρχές αναμένουν τις επόμενες ημέρες την προκήρυξη των δραστών που θα τους οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα. 

Τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιλήφθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τη μάντρα της Πολυτεχνειούπολη. Ο αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο, ενώ οι πυροτεχνουργοί που έφτασαν εκεί διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για εκρηκτικό μηχανισμό. Πριν από λίγο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωση του μηχανισμού. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς δεν αποκλείεται να γίνει και δεύτερη ελεγχόμενη έκρηξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter