Βομβαρδισμένο τοπίο η Πορταριά Πηλίου – Μεγάλη έκρηξη από διαρροή προπανίου (Photos)

Βομβαρδισμένο τοπίο η Πορταριά Πηλίου – Μεγάλη έκρηξη από διαρροή προπανίου (Photos)

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Πορταριά Πηλίου η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται σε διαρροή προπανίου. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς μία ταβέρνα ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε γειτονικά κτήρια.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στην ταβέρνα “Σκαλάκια” στην πλατεία της Πορταριάς, ήταν μεγάλης ισχύος. Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες και απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή, φοβούμενοι το ενδεχόμενο νέας έκρηξης.

Στην πλατεία του τουριστικού θέρετρου η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, αλλά το ευτύχημα είναι ότι την ώρα του συμβάντος η ταβέρνα δεν λειτουργούσε και ήταν κλειστή, με αποτέλεσμα να μη κινδυνεύσουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Από την σφοδρή έκρηξη, που σχεδόν κατέστρεψε το κτίριο που στεγάζεται η ταβέρνα, έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στην Πορταριά και η περιοχή είναι βυθισμένη στο σκοτάδι. Ζημιές έχουν υποστεί τα γειτονικά κτίρια, έχουν σπάσει τζάμια και στους γύρω χώρους, ακόμη και σε απόσταση 100 μέτρων, έχουν εκτοξευθεί τσιμέντα, γλάστρες και ολόκληρες πέργκολες.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Χαράλαμπος Πόζογλου, που μετέβη στην Πορταριά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη την έκρηξη και όπως είπε «σήμερα θα γίνει η καταμέτρηση και θα αποσταλεί έγγραφο στην Πολεοδομία, η οποία πρέπει να εξετάσει τη στατικότητα του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη προήλθε από διαρροή προπανίου από μια δεξαμενή χωρητικότητας 1700 λίτρων, ωστόσο το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα»

Στην Πορταριά έχουν μεταβεί και ειδικοί τεχνικοί προκειμένου να εξετάσουν ενδελεχώς την περίπτωση και να αντιμετωπισθεί η κατάσταση από μια νέα πιθανή διαρροή, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: magnesianews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter