«Βόμβες» Ζάεφ: Παγώνει μέρος της Συμφωνίας Πρεσπών και προειδοποιεί την Ευρώπη (Video)

«Όταν τα Βαλκάνια έχουν πρόβλημα, τότε η Ευρώπη θα έχει πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Ζάεφ

Πρόβλημα στα Βαλκάνια σημαίνει πρόβλημα στην Ευρώπη είπε ο Ζόραν Ζάεφ σχεδόν «απειλητικά» και δήλωσε ακόμη ότι μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών θα παγώσει αφού είναι συνυφασμένη με την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την πολιτική της Ευρώπης θεριεύει ο εθνικισμός στα Βαλκάνια και είναι απορίας άξιον γιατί η ελληνική διπλωματία παρέμεινε θεατής σε αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις. 

Ο Ζόραν Ζάεφ ήταν κατηγορηματικός για «πάγωμα» μέρους της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο υπάρχει μπλόκο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δηλώσεις του είναι χαρακτηριστικές.

Παγώνει η συμφωνία

«Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της εφαρμογής της Συμφωνίας και του ανοίγματος και κλεισίματος των κεφαλαίων ένταξης. Ειδικά για την εσωτερική χρήση σε κάποιες περιπτώσεις. Υπάρχει σύνδεση, διότι οι Έλληνες φίλοι μας το δέχθηκαν πως μπορούμε να τα καταφέρουμε λόγω του μέλλοντος που έχει η Βόρεια Μακεδονία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Και στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μέρος της θα παγώσει, διότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε κάποιες διατάξεις, όμως τα δύο συνδέονται μεταξύ τους, διότι η διαδικασία εναλλαγής των κεφαλαίων σημαίνει ότι θα παραδώσουμε την εθνική μας κυριαρχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Πρόβλημα στα Βαλκάνια πρόβλημα στην Ευρώπη

«Δεν υπάρχει εναλλακτική για εμάς και το γνωρίζουμε καλά. Δεν υπάρχουν άλλες προσφορές που να μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικές επιλογές. Διότι οι άλλες προσφορές, αν και υπάρχουν, δεν μας προσφέρουν δημοκρατία, κράτος δικαίου, ελευθερίες. Αν τα φώτα από τα άστρα στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σβήσουν, τότε εδώ θα πέσει σκοτάδι. Και στο σκοτάδι θα χάσουμε τους εαυτούς μας. Διότι, αν υπάρξει θετικό έδαφος για ριζοσπαστικοποίηση, για την επάνοδο του εθνικισμού, αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε όλα τα Βαλκάνια. Κι όταν τα Βαλκάνια έχουν πρόβλημα, τότε η Ευρώπη θα έχει πρόβλημα» 
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.