Βορά το περιβάλλον σε εργολάβους: Νομοσχέδιο Χατζηδάκη για «κατοικίες και άλλες δραστηριότητες» σε περιοχές Natura!

Βορά το περιβάλλον σε εργολάβους: Νομοσχέδιο Χατζηδάκη για «κατοικίες και άλλες δραστηριότητες» σε περιοχές Natura!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ανακοίνωσε τους άξονες πολιτικής του ΥΠΕΝ, μεταξύ άλλων, για την ακίνητη περιουσία, σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη «προστασία του περιβάλλοντος».

Όπως διαφαίνεται από τις προθέσεις του υπουργείου, και προανήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης, εντός του ερχόμενου Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο σχετικό νομοσχέδιο για μεγάλο αριθμό περιβαλλοντικών θεμάτων που αφορούν – μεταξύ άλλων – και στους δασικούς χάρτες, ενώ έκανε λόγο για μεγάλο πρόγραμμα εκπόνησης πολεοδομικών σχεδίων σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, που θα περιλαμβάνουν όπως όλα δείχνουν ακόμα και δασικές περιοχές!

Ενδεικτικό των κυβερνητικών προθέσεων είναι ότι ενώ σήμερα περίπου το 20% των δημοτικών ενοτήτων καλύπτονται με θεσμοθετημένες χρήσεις γης – ποσοστό που έχει επιτευχθεί σε διάστημα 35 ετών – ο στόχος είναι σε βάθος τετραετίας, να καλυφθεί η Επικράτεια σε ποσοστό 55%. Μόνο μέσα στο 2020, θα ανατεθεί η εκπόνηση τέτοιων σχεδίων σε 250 από τις συνολικά 1.035 δημοτικές ενότητες της χώρας, ανέφερε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος , κ. Δημήτρης Οικονόμου.

Κατοικίες και σε περιοχές Natura!

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Οικονόμου, με άλλο πρόγραμμα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα προσδιορίζονται οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες και οι όροι δόμησης στις περιοχές Natura 2000, που καλύπτουν περίπου το 30% της Ελλάδας. Έκανε λόγο για υφιστάμενο «καθεστώς ασάφειας στις περιοχές αυτές», που θα αντικατασταθεί από «συγκεκριμένους κανόνες που θα προστατεύουν αποτελεσματικά το περιβάλλον και παράλληλα θα καθιστά δυνατή τη βιώσιμη ανάπτυξη κατοικίας και άλλων αναγκαίων δραστηριοτήτων».

Αυτό προφανώς σημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να παραδώσει στους εργολάβους και τους κατασκευαστές ακόμα και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους όπως είναι οι περιοχές Natura. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter