Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ να διαλέξουν τι είδους… δώρο θα επιλέξουν για τα Χριστούγεννα

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ να διαλέξουν τι είδους… δώρο θα επιλέξουν για τα Χριστούγεννα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ξανά την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι πλησιάζει η προθεσμία που έχει δώσει η Πιονγκγιάνγκ στην Ουάσινγκτον — το τέλος του έτους — για να αλλάξει τις «εχθρικές πολιτικές της» και ότι σε αυτήν επαφίεται να αποφασίσει τι «χριστουγεννιάτικο δώρο» θα λάβει, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Ο Ρι Τέι Σονγκ, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, έκρινε ότι η έκκληση της αμερικανικής κυβέρνησης να γίνουν περισσότερες συνομιλίες δεν είναι «τίποτε περισσότερο παρά ένα ανόητο τέχνασμα για να παραμείνει η ΛΔ Κορέας δεσμευμένη στον διάλογο και να αξιοποιηθούν [οι διμερείς διαπραγματεύσεις] υπέρ της στην εσωτερική πολιτική κατάσταση και ενόψει των εκλογών [του 2020] στις ΗΠΑ», σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα «έχει κάνει το παν, επιδεικνύοντας τη μέγιστη επιμονή, ώστε να μην υπαναχωρήσει από τα σημαντικά βήματα που έγιναν με δική της πρωτοβουλία», συνέχισε ο Ρι. «Αυτό που μένει να γίνει τώρα είναι οι ΗΠΑ να επιλέξουν και επαφίεται εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ τι είδους δώρο για τα Χριστούγεννα θα επιλέξουν να λάβουν», διεμήνυσε.

Η Πιονγκγιάνγκ αναμένει από την Ουάσινγκτον να χαλαρώσει τη «μέγιστη πίεση» που ασκεί, να επιτρέψει σταδιακή άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της, στο πλαίσιο των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, στις οποίες ελάχιστη πρόοδος επιτεύχθηκε παρά τις τρεις συναντήσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter