Βόρεια Κορέα: Τα δάκρυα του Κιμ Γιονγκ Ουν και η συγγνώμη από τους πολίτες

Βόρεια Κορέα: Τα δάκρυα του Κιμ Γιονγκ Ουν και η συγγνώμη από τους πολίτες

Σε μια σπάνια επίδειξη ευαισθησίας προχώρησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος όχι μόνο δάκρυσε αλλά ζήτησε και συγνώμη που δεν μπόρεσε να καθοδηγήσει τη χώρα σε μια τόσο ταραχώδη περίοδο.

Μιλώντας στην τεράστια στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο για την 75η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, ο Κιμ αφαίρεσε τα γυαλιά του και σκούπισε τα δάκρυα του σε μια ένδειξη, λένε οι αναλυτές, της πίεσης που δέχεται. 

«Οι άνθρωποι μας έχουν εμπιστοσύνη, τόσο ψηλά όσο ο ουρανός και τόσο βαθιά όσο η θάλασσα, σε μένα, αλλά δεν κατάφερα να τηρήσω πάντα ικανοποιητικά», είπε, σύμφωνα με μια μετάφραση των σχολίων του στους Korea Times. «Λυπάμαι πραγματικά για αυτό». 

Αναφερόμενος στον παππού και τον πατέρα του – οι δύο προηγούμενοι ηγέτες της Βόρειας Κορέας – ο Κιμ συνέχισε: «Παρόλο που μου έχει ανατεθεί η σημαντική ευθύνη να ηγηθώ αυτής της χώρας υποστηρίζοντας τον σκοπό των μεγάλων συντρόφων Kim Il-sung και Kim Jong-il χάρη στην εμπιστοσύνη όλων των άνθρωποι, οι προσπάθειές μου και η ειλικρίνειά μου δεν ήταν αρκετές για να απαλλάξουν τους ανθρώπους μας από τις δυσκολίες στη ζωή τους».

Η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει να ενισχύει τον στρατό της, τόνισε. «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στρατό μας, για λόγους αυτοάμυνας και αποτροπής», τόνισε ο Κιμ. Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσαν οι γιγαντιαίοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που φέρεται να εμφανίστηκαν στην παρέλαση.

Ο Κιμ Γιονγ Ουν καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων. Το εμπόριο της Βόρειας Κορέας με την Κίνα – τον σημαντικότερο εταίρο της χώρας- έχει καταγράψει σημαντική πτώση μετά το κλείσιμο των συνόρων εξαιτίας του κορονοϊού, αν και η Πιονγκγιάνγκ επιμένει ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα. Παράλληλα, η χώρα βιώνει τις συνέπειες των χρόνιων διεθνών κυρώσεων ως απάντηση στα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ, καθώς και ζημίες που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter