Βόρεια Μακεδονία: Κρίσιμες βουλευτικές εκλογές – Μάχη στήθος με στήθος για Ζάεφ και Μιτσκόσκι

Βόρεια Μακεδονία: Κρίσιμες βουλευτικές εκλογές – Μάχη στήθος με στήθος για Ζάεφ και Μιτσκόσκι

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας προκειμένου να εκλέξουν την επόμενη κυβέρνηση. 

Το αποτέλεσμά τους, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν η χώρα θα συνεχίσει, στην πορεία της ευρω-ατλαντικής προοπτικής ή θα επιστρέψει σε εποχές αβεβαιότητας.

Σήμερα προσέρχεται στις κάλπες ο κορμός των ψηφοφόρων, ενώ τη Δευτέρα ψήφισαν οι νοσούντες από κορονοϊό και τα άτομα που βρίσκονται σε απομόνωση. Την Τρίτη ψήφισαν όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, οι φυλακισμένοι και οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας.

Επίσης, αναμένεται υψηλό ποσοστό αποχής, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφουν νέα αύξηση σε όλη τη χώρα.

Οι εκλογές, στις οποίες συμμετέχουν συνολικά 15 κόμματα και συνασπισμοί διεξάγονται για την ανάδειξη νέας Βουλής, η οποία αριθμεί 120 βουλευτές.

Οι δύο αντίπαλοι συνασπισμοί, ο ένας υπό τους κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες του Ζόραν Ζάεφ και ο έτερος υπό το δεξιό αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ετοιμάζονται για μια μάχη στήθος με στήθος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Πάντως, όποιο και από τα δύο αυτά κόμματα επικρατήσει δεν πρόκειται να έχει αυτοδυναμία στη Βουλή.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόροι της Βόρειας Μακεδονίας ανέρχονται στο 1,8 εκατομμύριο. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) λόγω της πανδημίας και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχει ορίσει η Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων, τα οποία προβλέπουν μέτρα προστασίας στα εκλογικά τμήματα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter