Βορίδης: Θετική η επίσκεψη Μακρόν

Βορίδης: Θετική η επίσκεψη Μακρόν

Θετική χαρακτηρίζει την επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνει επίσης ότι αυτό που κρατά από αυτήν «είναι η στρατηγικού χαρακτήρα κατεύθυνση για την ανάγκη εμβαθύνσεως και ενισχύσεως της δημοκρατικής νομιμοποίησης της Ευρωζώνης, την ανάγκη αλλαγής της Ευρώπης, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής, καθώς και την ανάγκη να παύσει η παρέμβαση του Δ.Ν.Τ στα ευρωπαϊκά πράγματα».

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας έχει αποδειχτεί αυταπατώμενος, αναξιόπιστος και ψευδόμενος συστηματικά. Άρα οι δηλώσεις του ή οι επικοινωνιακές του κινήσεις δεν έχουν πολιτικό βάρος». Χαρακτηρίζει «επικοινωνιακό πανηγύρι» τη στροφή πρωθυπουργού στην επιχειρηματικότητα, προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν ανησυχεί γιατί «και στον τομέα αυτό, η κυβέρνηση παίζει στο γηπεδό μας και θα χάσει εκατό-μηδέν».

Ο κ. Βορίδης πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία. «Οι αριστεροί αντιεξουσιαστές έχουν αποδειχθεί εξουσιολάγνοι πρώτου μεγέθους», αναφέρει. 

Υπερασπίζεται τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα με τον υιό Τραγάκη, ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά σημειώνει: «Το βασικό ζήτημα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα είναι ότι κυβέρνησε για πολλά χρόνια, εξέθρεψε το τέρας του λαϊκισμού, ευθύνεται για την πτώχευση της χώρας και ουσιαστικά οι ψηφοφόροι της μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πλέον και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μετακινείται, όχι με μικρά βήματα, αλλά με δρασκελιές προς την κατάληψη του χώρου αυτού. Και ναι, μεν, ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει θεαματικά, αλλά θα χρειαστεί μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για να τον αντικαταστήσει. Αλλιώς, και για όσο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρείται ως σχετικά ισχυρός πολιτικός πόλος.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter