Βουγιούκας: «Καλύτεροι εκτός έδρας για να κάνουμε τη διαφορά»

Βουγιούκας: «Καλύτεροι εκτός έδρας για να κάνουμε τη διαφορά»

Ο Παναθηναϊκός διοργάνωσε την επίσημη Μedia Day ενόψει της έναρξης της χρονιάς και το Eurohoops βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ίαν Βουγιούκα.

Ο πολύπειρος σέντερ ξεκινάει ακόμα μία χρονιά στα πράσινα και μας μιλάει για τους στόχους, το νέο Παναθηναϊκό, τι θα πρέπει να περιμένει το κοινό του να δει μέσα στο γήπεδο και τις αλλαγές που έγιναν σε παίκτες και προπονητικό τιμ:

“Μπορούμε να περιμένουμε μία ομάδα που θα έχει ενέργεια, που θα τρέχει στο γήπεδο, θα πολεμάει σε κάθε ματς για κάθε νίκη κι ελπίζω να είμαστε καλύτεροι φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια. Να κάνουμε μία διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια”, σχολίασε αρχικά ο 34χρονος Έλληνας σέντερ που μίλησε για την ενίσχυση της ομάδας του, ειδικά στην περιφέρεια της:

“Θεωρώ όπως γνωρίζει ο κόσμος πως έχει ενισχυθεί η ομάδα στη θέση των γκαρντ. Προφανώς με τον Φριντέτ αλλά και τον Ράις που αποτελεί μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με πέρυσι που δεν υπήρχε τέτοιος παίκτης. Είναι ένας παίκτης που διαθέτει μεγάλη εμπειρία και προσωπικότητα. Σίγουρα ως ψηλοί είτε μέσα στη ρακέτα, είτε παίζοντας κάποιο πικ εν ρολ θεωρητικά θα έχουμε φέτος πιο ανοικτό χώρο. Τα κενά θα είναι περισσότερα, οπότε θεωρώ πως θα προκύψουν πιο εύκολα καλάθια”.

Στρατιώτης της ομάδας

Ο Ίαν Βουγιούκας είναι ένας “στρατιώτης” του Παναθηναϊκού, έτοιμος για την πέμπτη του σεζόν με την ομάδα σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους (2010-12 και 2017 ως σήμερα):

“Ευχαριστώ τον κόσμο που εκτιμάει τις ικανότητες μου και την ετοιμότητα μου. Προσπαθώ να είμαι επαγγελματίας και να παίζω όποτε μου ζητηθεί. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος και θεωρώ πως όσο περνάνε τα χρόνια αυτός θα είναι ο ρόλος μου. Να μπαίνω 5-10 λεπτά και να αλλάζω το ρυθμό του ματς και να βοηθάω έτσι την ομάδα μου”, δήλωσε ο Βουγιούκας του οποίου ζητήσαμε ένα σχόλιο για την αλλαγή στο προπονητικό τιμ:

“Ο κόουτς Πεδουλάκης είναι σίγουρα πιο έμπειρος στο τι σημαίνει Παναθηναϊκός κι ελληνική πραγματικότητα. Ο κόουτς Πιτίνο αν και προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα για τα δεδομένα, ένας προπονητής Θρύλος στην Αμερική ήρθε εδώ χωρίς να ξέρει πολλά πράγματα. Η ομάδα όμως τελείωσε τη χρονιά πετυχημένη, οπότε σίγουρα με τον Πεδουλάκη θα συνεχίσουμε κάποια πράγματα “Πιτίνο”. Θα δείξουμε μία έφεση στον αιφνιδιασμό και στην άμυνα να κρατήσουμε τα «deflections” για να είμαστε το ίδιο επιθετικοί.

“Θεωρώ πως όσο περνάει ο καιρός θα μάθουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Προφανώς θα υπάρξει καλύτερη χημεία κι όπως είπε κι ο κόουτς και στα εκτός έδρας τα ματς κερδίζονται στα τελευταία οκτώ δεύτερα και είναι σημαντικό να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι”.

https://www.facebook.com/EurohoopsGR/videos/2459588994324403/

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter