Βουκουρέστι: Τα θεαματικά νερά που χορεύουν μετά μουσικής

Ένα ασυνήθιστο, ξεχωριστό και σίγουρα... δροσιστικό παγκόσμιο ρεκόρ κατέκτησαν τα συντριβάνια που βρίσκονται στην πλατεία Unirii στο Βουκουρέστι, ένα χρόνο έπειτα από τον εκσυγχρονισμό τους, που τα μετέτρεψε σε "σκηνή" όπου υδάτινες χορογραφίες προσφέρουν ανεπανάληπτο θέαμα.

Τα συντριβάνια της πλατείας έχουν αναγνωριστεί από τον οργανισμό World Record Academy ως η μακρύτερη, συγχρονισμένη “σειρά” συντριβανιών απ’ όπου οι πίδακες νερού “εκτοξεύονται” σαν να λαμβάνουν μέρος σε χορογραφία, ακολουθώντας τους ρυθμούς των μελωδιών που περιλαμβάνει το μουσικό πρόγραμμα που πλαισιώνει την παρουσίαση.

Τα συντριβάνια φέρουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και, εδώ και ένα χρόνο, έχουν καταστεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Βουκουρεστίου, έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 400.000 επισκέπτες.

“Είμαστε υπερήφανοι που εφαρμόσαμε με επιτυχία ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα αστικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Για εμάς, αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο έργο που επιβεβαιώνει το πρότυπο αριστείας στο οποίο συνδέεται η εταιρεία μας σε όλα τα υλοποιημένα έργα της και στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται καθημερινά στο Βουκουρέστι” δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Apa Nova, Μάνταλιν Μιχαϊλοβίτσι.

Με μήκος 1,4 χιλιόμετρα, επιφάνεια νερού 16.200 τετραγωνικών μέτρων και με μοναδική – στο είδος της – χωροταξική διάταξη στο κέντρο του Βουκουρεστίου, τα συντριβάνια προσφέρουν μοναδικό θέαμα με τη βοήθεια του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτουν. Πίδακες νερού “περιστρέφονται” σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής και φωτίζονται έντονα σε πολλά χρώματα. Το πλήρως ψηφιακά ελεγχόμενο σύστημα επιτρέπει τον έλεγχο οποιασδήποτε ανεξάρτητης μονάδας από τα 44 ανεξάρτητα συντριβάνια, συνολικού μήκους περίπου 1,4 χιλιομέτρων, κατά μήκος της λεωφόρου Unirii.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader