Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για την καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ: «Ας γίνει με διαφάνεια για όλα τα Μέσα»

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για την καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ: «Ας γίνει με διαφάνεια για όλα τα Μέσα»

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό _x000D_
Οικονομικών και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό _x000D_
Εκπρόσωπο, κατέθεσαν 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την γραμματέα_x000D_
της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ολγα Γεροβασίλη για την απόφαση της _x000D_
κυβέρνησης να δεσμεύσει 11 εκατομμύρια Ευρώ για την καμπάνια για τον _x000D_
κορωνοϊό κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας προοδευτικά δοκιμάζεται όλο και περισσότερο με σημαντικές ελλείψεις τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και σε μέσα ατομικής προστασίας και υλικά υγιεινής και ασφάλειας, την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι χρόνια άνεργοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις και εν γένει ο παραγωγικός ιστός της κοινωνίας πλήττεται και αγωνιά και λαμβάνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την απάντση οτι «λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν» την ίδια ώρα δεσμεύει 11 εκατομμύρια Ευρώ για «υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης», υπηρεσίες που έως σήμερα προσφέρονταν δωρεάν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν στην ερώτηση τους ότι κανένας δε γνωρίζει με ποιο τρόπο επιλέχθηκε ο ανάδοχος του έργου και πώς και τι είδους υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης θα παρέχει. Κανένας δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια θα δοθούν τα χρήματα αυτά στα μέσα ενημέρωσης και με ποια κριτήρια κάποια μέσα ενημέρωσης θα αποκλειστούν από την καμπάνια της κυβέρνησης. Πράγματι τα ΜΜΕ χρειάζονται ενίσχυση, αναφέρουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με αφορμή τον κορωνοϊό και χωρίς διαφάνεια.

Εν προκειμένω μάλιστα παρακάμπτεται πλήρως η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και φυσικά το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας για τα επικοινωνιακά προγράμματα του δημοσίου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κατατεθούν στη βουλή αναλυτικά τα επιμέρους έγγραφα και στοιχεία της εν λόγω καμπάνιας και ρωτούν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς:

Για ποιους λόγους θέσπισε και ενεργοποιεί η Κυβέρνηση την κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων διαδικασία ανάθεσης των υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό και μάλιστα επ’ αμοιβή των ΜΜΕ που θα την μεταδώσουν, επιβαρύνοντας με 11 εκατομμύρια Ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό για μια καμπάνια ενημέρωσης για την δημόσια υγεία η οποία κατά τη νομοθεσία μας θα μπορούσε να προβληθεί δωρεάν;

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

27/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter