Βουλευτής ΝΔ ζητά να «εμβολιαστούν κατ΄ εξαίρεση» σπουδαστές σχολών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων

Βουλευτής ΝΔ ζητά να «εμβολιαστούν κατ΄ εξαίρεση» σπουδαστές σχολών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων

Τον άμεσο και κατ΄ εξαίρεση εμβολιασμό σπουδαστών παραγωγικών σχολών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ζητά με Αναφορά του στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Υγείας ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής Μαγνησίας κατέθεσε την Αναφορά στις 3 Μαρτίου και συγκεκριμένα μετά από επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Μαγνησίας, Γεώργιο Τοσιλιάνη, σχετικά «με τους σπουδαστές παραγωγικών σχολών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΞ, ΠΑ, ΠΝ, ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΠΣ) και το lockdown στις σχολές τους».

«Σε αυτήν», σημειώνει για την επιστολή ο κ. Μαραβέγιας, «προτείνεται να εμβολιαστούν άμεσα και κατ΄ εξαίρεση όλοι οι σπουδαστές κατά του κορονοϊού καθώς και να γίνονται τακτικοί έλεγχοι (Rapid/PCR tests)». Παρόλο που πριν την κατάθεση της Αναφοράς είχαν προηγηθεί τα σκάνδαλα εμβολιασμών εκτός σειράς «γαλάζιων» στελεχών με πιο χαρακτηριστικό την παράκαμψη παιδιών με αναπηρία στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ο βουλευτής της συμπολίτευσης καλεί τους υπουργούς να εξετάσουν τα εν λόγω αιτήματα και να τον ενημερώσουν για τις αποφάσεις τους.

Αν υποτεθεί ότι τα αιτήματα γίνονται δεκτά, τι θα απαντήσει ο κ. Μαραβέγιας σε ηλικιωμένους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί; Προέχει ο εγκλεισμός των σπουδαστών ή η διασφάλιση της υγείας ευπαθών ομάδων και η μη περαιτέρω επιβάρυνση του ΕΣΥ;

Να σημειωθεί ότι στην επιστολή του, ο κ. Τοσιλιάνης ζητά τους κατ΄ εξαίρεση εμβολιασμούς επειδή οι σπουδαστές των παραγωγικών σχολών παραμένουν έγκλειστοι τα Σαββατοκύριακα ενώ όλο το υπόλοιπο προσωπικό «μπαινοβγαίνει κανονικά». Διερωτάται δε αν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid – 19 δεν αφορούν τους σπουδαστές, θέτοντας ζήτημα παραβίασης της αρχής ίσης μεταχείρισης των πολιτών.

Διαβάστε την Αναφορά:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/03/08/60463ab0825e6339582412d2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter