Βουλευτής της ΝΔ «έπαθε» Χρυσή Αυγή: «Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίσουν» (Video)

Βουλευτής της ΝΔ «έπαθε» Χρυσή Αυγή: «Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίσουν» (Video)

Σε μία δήλωση που θα ταίριαζε περισσότερο σε στέλεχος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής προχώρησε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

Πρόκειται για τον Θανάση Δαβάκη, βουλευτή Λακωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα”.

Η ρατσιστική αυτή δήλωση του «γαλάζιου» βουλευτή αποτελεί μία ακόμα ένδειξη ότι στη Νέα Δημοκρατία «κυβερνά» πλέον η ακροδεξιά πτέρυγα… 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να παρέμβει αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου σχετικά με το περιστατικό αναφέρει:

“Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη.

Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter