Βουλευτής ζητάει να γίνει «persona non grata» στην Αυστρία ο Τραμπ

Βουλευτής ζητάει να γίνει «persona non grata» στην Αυστρία ο Τραμπ

Σε μια παραλλαγή της ιδέας Βρετανών πολιτών, που συλλέγουν υπογραφές για να κριθεί ανεπιθύμητος στη χώρα τους ο Αμερικανός πρόεδρος, βουλευτής των Αυστριακών Πρασίνων προτείνει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ, σε «αντίποινα» για το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Ο Πέτερ Πιλτς, αρμόδιος για θέματα ασφαλείας του κόμματος των Πρασίνων, δήλωσε, ενόψει της συνεδρίασης της Ολομέλειας της αυστριακής Βουλής, ότι θα προσπαθήσει να βρει υποστηρικτές των θέσεών του: «Χρειάζεται να στείλουμε ένα ακλόνητο και σκληρό μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται κατά αυτό τον τρόπο όσον αφορά τις ελευθερίες μας».

Ο Αυστριακός βουλευτής συμπλήρωσε ότι θεωρεί τον Αμερικανό πρόεδρο επικίνδυνο καθώς, αφενός δεν ντρέπεται να συνεχίζει τις συναλλαγές του με τους χρηματοδότες της διεθνούς τρομοκρατίας και αφετέρου να αφαιρεί με αυθαίρετο τρόπο από Αυστριακούς πολίτες την ελευθερία μετακίνησης τους. Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για κοινοβουλευτική του πρωτοβουλία, αλλά πρωτίστως για μια συμβολική κίνηση που θα δείχνει ότι δεν «ανεχόμαστε τα πάντα», επισημαίνοντας πως δεν αρκεί να διατυπώνει κανείς στην Ευρώπη μόνο παράπονα, αλλά πρέπει να αντιδράσει με αυτοπεποίθηση και να κηρύξει τον Ντόναλντ Τραμπ ανεπιθύμητο πρόσωπο, δίνοντάς του «ένα καλό μάθημα».

Εξάλλου, σε χθεσινή συνέντευξή του ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, δήλωσε πως οι εξελίξεις στις ΗΠΑ με την πολιτική του Τραμπ, του προξενούν «βαθιά ανησυχία», όπως άλλωστε και σε πολλούς άλλους ανθρώπους, ενώ, κατά την άποψή του, είναι σαφές πως το διάταγμα για την μετανάστευση κάνει διακρίσεις και τόσο η έκδοση του, όσο και η εφαρμογή του έγιναν κατά τρόπο τελείως ερασιτεχνικό.

Ο Αυστριακός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι είχε επικρίνει εκ των προτέρων το ύφος και το περιεχόμενο των εξαγγελιών της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού, επισήμανε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, ότι «με λύπη πρέπει να διαπιστώσω πως οι εμπειρίες από τότε δεν είναι ενθαρρυντικές». 

Το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ είχε καταδικάσει με κάθε σαφήνεια σε χθεσινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Κρόνεν Τσάιτουνγκ, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος. «Καταδικάζω αυτή τη γενική απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ. Η δικαιολογημένη στράτευση εναντίον της τρομοκρατίας και του ισλαμισμού δεν επιτρέπεται να οδηγήσει στο να τεθούν υπό γενική υποψία θρησκευτικές κοινότητες και ολόκληρες χώρες», τόνιζε χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter