Βουλγαρία: Παράταση μέχρι τις 13 Μαϊού της κατάστασης έκτακτης ανάγκης προτείνει η κυβέρνηση

Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε να προτείνει στο Κοινοβούλιο την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 13 Μαΐου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Βουλγαρία προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ το μέγεθος της κρίσης δεν μπορεί να εκτιμηθεί ή να προβλεφθεί ακόμα. Η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να διευκολυνθεί μόνο με την επέκταση των περιορισμών και των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία και τις συστάσεις της εθνικής ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Τριάντα επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 449. Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε δέκα. Δεκαεπτά ασθενείς που έχουν μολυνθεί με COVID-19 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Είκοσι πέντε άτομα που είχαν νοσήσει από τον κορονοϊό, έχουν θεραπευθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.