Βουλή: Άγρια κόντρα Κουρουμπλή-Μητσοτάκη στην επιτροπή περιβάλλοντος για την πετρελαιοκηλίδα

Βουλή: Άγρια κόντρα Κουρουμπλή-Μητσοτάκη στην επιτροπή περιβάλλοντος για την πετρελαιοκηλίδα

Σε μπρα-ντε-φερ Κουρμουμπλή-Μητσοτάκη εξελίχθηκε η συζήτηση στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

«Προσωπικά σας χρεώνω ότι υποτιμήσατε την έκταση του προβλήματος. Πέρασαν τρεις μέρες για να κινητοποιηθείτε ουσιαστικά και να καταλάβετε τι ακριβώς συνέβη. Γιατί αργήσατε; Προτιμήσατε την αγγλική πρωτεύουσα αντί να προΐσταστε εκεί που ήταν το πρόβλημα. Γιατί καθυστερήσατε να ενημερώσετε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ασφάλεια και το Περιβάλλον στη Θάλασσα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Π. Κουρουμπλή.

Ο κ. Κουρουμπλής παρενέβη διαψεύδοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν ενημέρωσε άμεσα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό.

«Ή εσείς λέτε ψέματα ή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός. Ανάμεσα στους δύο πιστεύω τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό», αντέτεινε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας νέα έντονη αντίδραση του κ. Κουρουμπλή που επέμενε ότι ψεύδεται ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ έκανε λόγο για «Μητσοτακέικο ψέμα».

«Δεν θα παραιτηθώ. Δεν σας φοβάμαι?», συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής.

«Ντροπή σας. Τρεις μέρες στο Λονδίνο ήσασταν και δεν επιστρέφατε πίσω. Δεν ντρέπεστε. Να παραιτηθείτε αν έχετε στοιχειώδη ευαισθησία», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα παραιτηθώ ποτέ όσο εσείς το ζητάτε», αντέδρασε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Τους υψηλούς τόνους συνέχισε ο Γιώργος Αμυράς από “Το Ποτάμι” που αναφέρθηκε σε σύμβουλο του κυρίου Κουρουμπλή λέγοντας: Ποια είστε εσείς κυρία μου που κάνετε μορφασμούς όσο μιλάνε οι βουλευτές. Εδώ δεν είναι …μάπετ σόου! 

Η συζήτηση συνεχίστηκε μέσα σε κλίμα έντονης φόρτισης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Νωρίτερα έγινε ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.κ. Κουρουμπλή και Σαντορινιό, όπως επίσης και από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο.

Σημειώνεται ότι Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι “αν αποδειχτεί ότι έχω ευθύνη, έχω τη γενναιότητα να την αναλάβω”, ενώ από την πλευρά του το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά καλεί τα μέλη του να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter