Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Βουλή: Άγριος καυγάς Βενιζέλου-Χριστοδουλοπούλου: «Μη μου λέτε εμένα "φύγετε"!» - «Με απειλείτε;» (Video)

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια της σημερινής θυελλώδους συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το ζήτημα της ακυρωθείσας συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης, από την οποία αποχώρησαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αποφασίστηκε να κληθεί σε ακρόαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Η απόρριψη όμως του αιτήματος της αντιπολίτευσης να κληθούν για κατάθεση και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα πλην του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου άναψε «φωτιές» στην επιτροπή με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελο Βενιζέλο να κατηγορεί την κ. Χριστοδουλοπούλου για αυταρχική συμπεριφορά με σκοπό να μην ικανοποιήσει το αίτημα της μειοψηφίας, ενώ προανήγγειλε ότι αν κληθεί στην Επιτροπή μόνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τότε δεν θα συμπράξει στη διαδικασία, για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είναι κατάντημα αυτό που κάνετε, να μην περιλαμβάνετε την ακρόαση και άλλων προσώπων! Είναι κατάντημα η παθιασμένη υπεράσπιση του κ. Καμμένου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!.

Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τα διαγγέλματα προς τον ελληνικό λαό τελείωσαν! Τελείωσαν κ. Βενιζέλο! Φύγετε!

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Μη μου λέτε εμένα "φύγετε"! (σ.σ. χτυπώντας το χέρι στο έδρανο)

Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Με απειλείτε; Με απειλείτε;

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν σε απειλώ! Ζητώ να με σέβεσαι!

Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Απειλείτε ότι δεν θα συμπράξετε! Ότι αν κάνουμε οτιδήποτε δεν θα συμπράξετε!

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν σε απειλώ! Αφήστε το μπλαζέ ύφος!

Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν έχω μπλαζέ ύφος. Είμαι εξοργισμένη! Τι θέλετε άλλο; Βγάλατε το διάγγελμα! Τελειώσαμε!

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Μην χλευάζετε τον ελληνικό λαό!

Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αφήστε ήσυχο τον ελληνικό λαό! Αρκετά τον έχουμε προκαλέσει.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «τέχνασμα» να κληθεί στην Επιτροπή μόνο ο κ. Καμμένος, που προσβάλει τον Κανονισμό και το Σύνταγμα και απευθύνθηκε και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Εγώ θα αντιδράσω και ελπίζω και τα άλλα κόμματα της μειοψηφίας, όπως πρέπει» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και αποχώρησε από τη συνεδρίαση μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.