Βουλή: Αναβάλλονται συνεδριάσεις Επιτροπών – Προληπτικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής

Βουλή: Αναβάλλονται συνεδριάσεις Επιτροπών – Προληπτικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής

Αναβάλλονται συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής, ενώ προληπτικό «λουκέτο» μπαίνει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργεί εντός του Κοινοβουλίου. Αντιδρά η αξιωματική αντιπολίτευση στη μη αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Σε ρυθμούς πανδημίας μπαίνει το Κοινοβούλιο, με την αναβολή Επιτροπών και τη λήψη μέτρων για την προστασία των ολιγάριθμων βουλευτών που θα κληθούν να δώσουν το «παρών» για την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου. Ειδικότερα, αναβάλλεται η σημερινή συζήτηση των Επικαίρων Ερωτήσεων, ενώ αντίστοιχη τύχη θα έχουν και οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής αλλά και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που ήταν προγραμματισμένη για αύριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου θα γίνει παρουσία μόνο των εισηγητών, οι οποίοι θα τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις. Για το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, -ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό- είχε συμμετάσχει και στις τρεις συνεδριάσεις της εν λόγω Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, ανώτατη κοινοβουλευτική πηγή απαντά ότι ήδη έχει γίνει ιχνηλάτηση ως προς το ποιοι βουλευτές κάθισαν κοντά του, ενώ υποστήριξε πως με τα μέτρα που υιοθετούνται δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Έκλεισαν το εστιατόριο και το καφενείο της Βουλής, τα οποία δεν θα λειτουργούν ούτε υπό τη μορφή take away. Επίσης, προληπτικό «λουκέτο» μπήκε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργεί εντός του Κοινοβουλίου, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ο Χρήστος Κέλλας είχε κάνει συναλλαγή. Οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος βρίσκονται σε κατ’ οίκον «καραντίνα».

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο αναβάθμισης των μέτρων του Κοινοβουλίου, όπως επίσης το σενάριο για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση να διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου επικρίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο Χρ. Κέλλας είχε δώσει τρεις φορές το «παρών» την προηγούμενη εβδομάδα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής. Υποστηρίζουν ότι και η αναβολή της συζήτησης των Επικαίρων Ερωτήσεων προήλθε μετά από συνεννόηση υπουργών και βουλευτών. Υπενθυμίζουν δε ότι εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει η Βουλή να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα προκειμένου να αποσυμφορηθεί πλήρως το Κοινοβούλιο και να γίνεται νομοθετικό έργο μόνο για τα «απολύτως απαραίτητα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter