Βουλή: Ανεπαρκή διασφάλιση των συνακροάσεων παραδέχεται η αρμόδια Αρχή

Βουλή: Ανεπαρκή διασφάλιση των συνακροάσεων παραδέχεται η αρμόδια Αρχή

Μη επαρκή έλεγχο για την πλήρη διασφάλιση των συνακροάσεων που γίνονται με τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στη Βουλή.

Ο Χρήστος Ζαμπίρας, πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε ότι η Πολιτεία και η Αρχή στην οποία προΐσταται δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως τη νομιμότητα των συνακροάσεων.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η ΑΔΑΕ γνωρίζει όσα ακούγονται περί ιδιωτών που χρησιμοποιούν παρανόμως φορητές συσκευές (σ.σ. «βαλιτσάκια») για την παρακολούθηση πολιτών. «Υπάρχουν και βαλιτσάκια που έχουν ιδιώτες, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό» είπε και πρόσθεσε πως έχουν κατατεθεί ανάλογες νομοθετικές προτάσεις από την ΑΔΑΕ για την αντιμετώπιση του φαινομένου, δίχως όμως αυτές να έχουν υιοθετηθεί.

Μάλιστα, δεν αρνήθηκε ότι ο έλεγχος ακόμα για τα «βαλιτσάκια» των ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής και ΕΛ.ΑΣ. είναι πλημμελής. . Αναγνώρισε ότι οι σχετικοί έλεγχοι δεν γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς -όπως τόνισε ο κ. Ζαμπίρας- ο τελευταίος έλεγχος έγινε στο τέλος του 2017 και ο προηγούμενος ήταν στο τέλος του 2013.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter