Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για τη συζήτηση σχετικά με Μαρινάκη – Forthnet

Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για τη συζήτηση σχετικά με Μαρινάκη – Forthnet

Στις 17:00 αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για μία αγοροπωλησία που -κατά την αξιωματική αντιπολίτευση- θα αποτελέσει «δώρο» 200 εκατ. ευρώ στον αγοραστή, με τους πολίτες να πληρώνουν το «μάρμαρο» της διαγραφής χρεών στις πολλάκις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τομεάρχη Οικονομίας, Νίκο Παππά, το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην οικονομική διάσταση του deal λόγω του πενιχρού τιμήματος (σ.σ. 45 εκατ. ευρώ) μπροστά στο γιγαντιαίο τραπεζικό άνοιγμα (310 εκατ. ευρώ) της προς πώληση εταιρίας. Σύμφωνα με το κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης αλλά και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, η επικείμενη εξαγορά της Forthnet από τον Όμιλο Μαρινάκη θα επιφέρει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα, επιβάλλοντας παράλληλα μονοπωλιακό καθεστώς στο μιντιακό τοπίο εξαιτίας του «στόλου» των μίντια που κατέχει ο -μεταξύ άλλων ιδιοτήτων- εφοπλιστής.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει στις 17:00, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να είναι ο αρμόδιος υπουργός που θα απαντήσει σε μια διαδικασία που θεωρείται βέβαιο ότι θα ανεβάσει κατακόρυφα τον πολιτικό υδράργυρο. Ωστόσο, δεν υπάρχει η ίδια βεβαιότητα για την πλήρη κάλυψη του γεγονότος. Οι λόγοι ευνόητοι. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter