Βουλή: Απέβαλαν τον Κασιδιάρη μετά από σοβαρό επεισόδιο με τον Δένδια (Video)

Βουλή: Απέβαλαν τον Κασιδιάρη μετά από σοβαρό επεισόδιο με τον Δένδια (Video)

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της συζήτησης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη(ΧΑ) και του Νίκου Δένδια(ΝΔ), με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο χρυσαυγίτης βουλευτής τόσο από τη συζήτηση της Επιτροπής όσο και από τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να περνά από μπροστά του. «Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπεις ότι μιλάω» του είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που επανέλαβε «όταν μιλάω εγώ, ρε, δεν θα περνάς από μπροστά μου» σπρώχνοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης «ξεζούμαρε» την εικόνα με βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα να καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό.

Απειλήθηκε σύρραξη με βουλευτές άλλων κομμάτων να αντιδρούν λεκτικά στο επεισόδιο.

Όταν η εικόνα επανήλθε ακούστηκε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας να φωνάζει «αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη».

Η ένταση συνεχίστηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζει «μολύνετε το κοινοβούλιο. Κύριε Κασιδιάρη έχετε αποβληθεί. Σας είπα έξω τον Κασιδιάρη, το έχουμε πει 100 φορές. Έχετε αποβληθεί, σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα».

Προσπαθώντας να επιβάλει την τάξη ο κ. Μπαλαούρας στη συνέχεια ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός του Τάσο Κουράκη και Νίκο Ξυδάκη να καθίσουν κάτω.

Νίκος Βούτσης: Θα αποβληθεί η Χρυσή Αυγή από τις επιτροπές

«Θα αποβληθεί η Χρυσή Αυγή από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κάτι το οποίο έγινε δεκτό, χωρίς ωστόσο να τηρηθεί απολύτως όπως διαφάνηκε στη συνέχεια.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Γιάννη Λαγού ο οποίος κάλυψε πολιτικά τη συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας “Μας διώκεται και μας πηγαίνετε στην φυλακή”.

Μετά από αυτό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επισήμανε ότι πρόκειται για συλλογική ευθύνη της Χρυσής Αυγής, ζητώντας την αποπομπή της από τη διαδικασία των επιτροπών.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης,  ο Ηλίας Κασιδιάρης παραπέμπεται αυτόματα στη διαδικασία της επιτροπής δεοντολογίας του Κοινοβουλίου.

Νίκος Δένδιας – Δηλώσεις μετά το επεισόδιο

«Περνούσα μπροστά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής και ο Κασιδιάρης μου είπε “που πας βρε” ή κάτι παρεμφερές. Εγώ δεν έφυγα γιατί αυτό θα συμβόλιζε κάτι. Στη συνέχεια, βουλευτές, ανάμεσά τους και βουλευτές της Χ.Α. ήρθαν προς τα εμάς. Ο Κασιδιάρης με έσπρωξε και οι βουλευτές της Χ.Α. τον τράβηξαν προς τα πίσω. Στη συνέχεια άρχισαν να εκτοξεύονται μπουκάλια με νερά και άλλα αντικείμενα ενώ έβριζαν εμένα και τον πρώην πρωθυπουργό.»

Σε ερώτηση εάν αυτό σχετίζεται με την δικαστική δίωξη εναντίον της Χ.Α., ο Νίκος Δένδιας απάντησε: «Εγώ έχω εδραιωμένη πεποίθηση για το τι πρέπει να γίνει στη δίκη αλλιώς δεν θα είχα στείλει τις δικογραφίες».

«Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία», δήλωσε από τα έδρανα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας.

Νίκος Δένδιας: Ανατριχιαστική η τοποθέτηση του Γιάννη Λαγού

«Δεν υπήρξα πρόξενος του επεισοδίου, απλά πέρασα από μπροστά του και έγινε αυτό που είδατε, δεν θα ήμουν έτοιμος να καταλογίσω στην Κ.Ο της Χρυσής Αυγής την ευθύνη αν δεν άκουγα την ανατριχιαστική τοποθέτηση του Ιωάννη Λαγού που τους δίνει το δικαίωμα της αυτοδικίας. Η Δημοκρατία δεν είναι ένα πολίτευμα δεδομένο.» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα συμμετάσχει ούτε στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter