Βουλή: Απερρίφθη η άρση ασυλίας Βαρουφάκη με «μαραθώνια» καταμέτρηση ψήφων

Βουλή: Απερρίφθη η άρση ασυλίας Βαρουφάκη με «μαραθώνια» καταμέτρηση ψήφων

Δεν άρθηκε η ασυλία του Γιάνη Βαρουφάκη για το περιστατικό στο λιμάνι της Αίγινας τον περασμένο Μάρτιο, με την Ολομέλεια να απορρίπτει της άρσης ασυλίας και του Ιλχάν Αχμέτ. 

Τις εντυπώσεις έκλεψε η «μαραθώνια» καταμέτρηση ψήφων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ25 να στηλιτεύουν την πολύωρη διαδικασία.

Με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του προέδρου της Κ.Ο. του ΜΕΡΑ25 και του βουλευτή Ροδόπης με το ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, για τον Γ. Βαρουφάκη ψήφισαν 293 βουλευτές, με 11 εξ αυτών να ψηφίζουν υπέρ και 282 κατά. Ως προς τον Ιλχάν Αχμέτ, ψήφισαν 295 βουλευτές, με τα κατά να είναι 286 και τα υπέρ 9.

«Η καθυστέρηση δικαιώνει τις θέσεις του ΜΕΡΑ25» σχολίασαν πηγές του κόμματος του Γ. Βαρουφάκη, ενώ από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται ότι η πολύωρη καθυστέρηση αποδεικνύει την ανάγκη για ηλεκτρονική και όχι επιστολική ψήφο.

Να σημειωθεί ότι κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 κατέρριψε την πολιτική κριτική περί διγλωσσίας αναφορικά με την εκπεφρασμένη θέση του για τη μη ασυλία των βουλευτών, αφού -όπως υποστήριξε- η συμπεριφορά των αξιωματικών του Λιμενικού ήρθε σε σύγκρουση με το συνταγματικά κατοχυρωμένο βουλευτικό δικαίωμα για την απρόσκοπτη μετακίνηση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter