Βουλή: Αποχώρησε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Αποχώρησε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησαν από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ακρόαση του προτεινόμενου για διορισμό -από την υπουργό Παιδείας- προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), Γιάννη Αντωνίου.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε αυτήν την απόφαση μετά τις στρεψοδικίες αλλά και την απροθυμία του Γ. Αντωνίου να ανασκευάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «γκρεμίσματος» όσων έγιναν στην Παιδεία επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Επέμεινε στους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς κατά της προηγούμενης κυβέρνησης» είπε ο κ. Φίλης και αποκάλεσε «πρωταγωνιστή» της διάλυσης της Παιδείας επί μνημονίων τον Γ. Αντωνίου, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων αλλά και –σύμφωνα με τα λεγόμενα του- σύμβουλος της τότε υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε, επίσης, τον Γ. Αντωνίου «στενά κομματική επιλογή» και προέβλεψε ότι «έρχονται μαύρες μέρες για τα σχολεία, τους γονείς και τα παιδιά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter