Βουλή: Δεν αισθάνθηκε «άνετα» η ευρωπαία επίτροπος Κρέτσου από τις θέσεις της αριστεράς!

Βουλή: Δεν αισθάνθηκε «άνετα» η ευρωπαία επίτροπος Κρέτσου από τις θέσεις της αριστεράς!

Η ρουμάνα επίτροπος δήλωσε προσβεβλημένη από αναφορά βουλευτή του ΚΚΕ για «υποκριτική πολιτική» της Ε.Ε στο μεταναστευτικό αλλά και ενοχλημένη από την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Δουζίνα κατά των θέσεων Σόιμπλε.

Μάλλον …εχθρική προς τις θέσεις των κομμάτων της αριστεράς αποδείχθηκε η αρμόδια επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική Κορίνα Κρέτσου, η οποία προέρχεται από την Ρουμανία. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχε στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, δήλωσε προσβεβλημένη από τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου και ενοχλήθηκε από την κριτική που άσκησε στα πεπραγμένα στην Ε.Ε. Κώστα Δουζίνα.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος αποκάλεσε «υποκριτική» την πολιτική της Ε.Ε για το προσφυγικό λέγοντας πως «θέλει εργατικά χέρια πολύ φτηνά και γι αυτό αξιοποιεί και τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες». Η Κ. Κρέτσου ανταπάντησε λέγοντας ότι «δεν είμαι υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον κομμουνισμό. Δεν ζήσατε σε χώρα που είχε δυο ώρες τηλεόραση μόνο την ημέρα. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για χώρες όπως τη δική μου. Την αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δε δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσβάλλουν».

Νωρίτερα, ήταν αιχμηρή και στην απάντηση που έδωσε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Δουζίνα, όταν επισήμανε ότι δεν ενισχύει την ευρωπαϊκή περιφέρεια η συζήτηση για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων αναφερόμενος μάλιστα στις θέσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η Κ.Κρέτσου επικαλέστηκε φράση του Νίκου Καζαντζάκη λέγοντας «όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα μπορούμε να αλλάξουμε τα μάτια που βλέπουμε την πραγματικότητα. Για να πετύχουμε θα πρέπει πρώτα να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter