Βουλή: Ένταση, διακοπή και αποβολή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Ένταση, διακοπή και αποβολή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Λεκτικές αντεγκλήσεις, ύβρεις και χειρονομίες παραλίγο να τινάξουν τη διαδικασία στον αέρα.

Σε επικίνδυνο βαθμό ανέβηκε το θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής λόγω της σφοδρής αντιπαράθεσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου, και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Κατά τη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ για την Προανακριτική Επιτροπή, ο Κώστας Μάρκου σχολίασε δηκτικά την ανακοίνωση του προεδρεύοντος σύμφωνα με την οποία επόμενος ομιλητής ήταν ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου. «Τα ίδια θα πει με τον Πλεύρη…», ήταν το ειρωνικό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: LIVE η συζήτηση στη Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο: Αποκλείστηκε από τη συνεδρίαση ο βουλευτής Μάρκου

Το σχόλιο του Κ. Μάρκου έγινε αντιληπτό από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος φέρεται να απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει πολλά ράμματα για τη γούνα του. «Έχω πολλά για ΄σένα, είσαι μέσα στη διαπλοκή» φέρεται να του είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, με τον Κ. Μάρκου να ανταπαντά πως «είστε από παντού ανοιχτοί…» και να κάνει παράλληλα μία άσεμνη χειρονομία.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του έτερου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ενώ ανεκμετάλλευτη δεν άφησε την ευκαιρία και ο πρώην δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος, Δημήτρης Μαρκόπουλος. «Είστε αλήτες» φέρεται να φώναζε ο βουλευτής της ΝΔ προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο προεδρεύων, Θανάσης Μπούρας, αν και στην αρχή ζητούσε να επανέλθει το Σώμα στην τάξη δίνοντας την εντύπωση πως δεν αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί, στη συνέχεια είπε πως είδε με τα μάτια του την άσεμνη χειρονομία του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εν συνεχεία, διέκοψε τη διαδικασία, μη μπορώντας να διαχειριστεί την κατάσταση. «Ντροπή, ντροπή, ντροπή» φώναξε ο προεδρεύων. Όταν οι βουλευτές επανήλθαν στην αίθουσα, ο Θ. Μπούρας ανακοίνωσε την αποβολή του Κ. Μάρκου από τη συζήτηση. «Θα ενημερωθεί για το περιστατικό η Επιτροπή Δεοντολογίας» επισήμανε ο προεδρεύων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter